Lägg upp fisken, slå över såsen och toppa med räkor efter tycke, kassa och smak. Lägg fisken i en smord ugnsform, smula över flingsalt och droppa över limesaft
Detta är en sån där bra middag där det mesta ligger i en och samma form, så nära en "allt-i-ett-rätt" som man kan komma, det enda som inte hamnar i fisklådan är tillbehöret du väljer att lägga på din tallrik
Jag passade på när det var extrapris till påsk, och la laxen i frysen, och den kom till användning när döttrar och mågar kom hem för att hjälpa till med vårkrattning och diverse annat småjobb på gården
Skala och klyfta äggen. Servera med en liten extra klick kaviar och en citronklyfta. Ibland är det svårt att hinna med att blogga lite recept men äntligen blev det lite tid till att skriva lite om dagens rätt
Lägg den frysta fisken i en smord ugnsform, droppa över lime och strö över lite flingsalt. Jag lyxade till det riktigt och hade i en rejäl drös med räkor
Lägg det sedan med rotstocken nedåt i en stor gryta. Recept på paprikasåsen hittar du längre ner i det här inlägget (vart jag har fått tag på det ursprungliga såsreceptet har jag dessvärre inte antecknat) och recept på ugnsstekt palsternacka hittar du om du klickar här
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Om hålet ser litet ut gröp ur lite med en sked så att ett ägg får plats. Knäck varje ägg i en skål och skeda först över gulan, och sedan så mycket vita att det fyller avokadohålet
Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.