Smaken blev supergod med kanelen till och den går ju att variera i det oändliga. Kanel är ju inte bara gott utan även den har många hälsofrämjande egenskaper
))Det här receptet är ur boken "Baka med LCHF"Vi har provsmakat lite och kakan är riktigt god. KANEL OCH KARDEMUMMAKAKA lchfKaka100 g osaltat smör4 ägg3 msk sukrin melis + ca 10 droppar Stevia Sweet (Ica)1 dl vispgrädde1 dl kokosnötsmjöl1 dl mandelmjöl1 msk fiberhusk1 msk malen kardemumma2 tsk bakpulverFyllning50 g osaltat smör1 dl mandelmjöl1 msk kanel2 msk sukrin melis + 5 droppar Stevia SweetGarneringmandelspånKaka1
Kanel botten. 2 msk Kanel. Botten. 1. Sätt ugnen på 180 gr, Ta fram smöret så att det blir rumstempererat, Blanda alla torra ingredienser en bunke tillsätt äggvitan och smöret och blanda degen väl
Blanda runt på svag värme och smaksätt med honung o massa kanel. Efter flera veckor där andra lagat mat åt mig på olika sätt och det oftast bara varit att sätta sig vid ett dukat bord är jag (äntligen) tillbaka i mitt eget kök igen
Fördela äppelskivorna i formen och pudra över kanel. Äppel är väl inte riktigt att betrakta som LCHF egentligen, men äter man LCHF men med lite naturligt säsongsätande så kan det få slinka ner några på hösten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.