Ytterlår vinbärsgelé recept

Gryta på ytterlår av hjort

Gryta på ytterlår av hjort

Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli. Hjortgryta på ytterlårHjortgryta
guacamole (enkel)

guacamole (enkel)

Jag hade strimlat ytterlår, men det går med grytbitar eller liknande. Idag var jag sugen på att skapa en mustig köttgryta
Vermouthbrässerad älgstek

Vermouthbrässerad älgstek

ytterlår. Skär steken i tunna skivor och servera med grönsakerna, kokt potatis, såsen och vinbärsgelé. Halvtina köttet om det är fryst
Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

 Tillsätt grädden och låt koka upp ett par minuter, servera med kokt potatis och vinbärsgelé. Boeuf Bourguignon  1,5 kg nötkött av högrev / ytterlår / fransyska2 msk smör 2 st morötter2 st gul lökar1,5 tsk salt2 krm svartpeppar3 msk vetemjöl6 dl rött vin5 dl köttbuljong av tärning eller konc fond2 msk tomatpuré0,5 tsk timjan, torkad eller några kvistar färsk1 st lagerblad3 st vitlöksklyftor20 st steklök400 gram små champinjoner eller trattkantareller (som du plockade förra året
Mustig köttgryta a´la Mickis

Mustig köttgryta a´la Mickis

Jag hade strimlat ytterlår, men det går med grytbitar eller liknande. Idag var jag sugen på att skapa en mustig köttgryta
Oxrullader med gräddsås

Oxrullader med gräddsås

Bred lite dijonsenap över utbankade tunna skivor av nötkött, typ lövbiff eller ytterlår. Låt koka ihop och smaksätt slutligen med någon msk vinbärsgelé

porterstek

Servera resten av såsen bredvid, liksom förslagsvis kokt potatis och vinbärsgelé samt inlagd gurka och ev

Älggryta med kantareller

Älggryta  – gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde

Älggryta med kantareller

Älggryta  - gryta av älgkött kryddad med grönpeppar, enbär, svartvinbärsgelé samt dijonsenap med smörfrästa kantareller och avrundad med vispgrädde

Egen älgskav

ytterlår går bra men just idag tar jag rostbiff. Gott att ställa fram svart vinbärsgelé till för den som vill ha lite extra

Mariannes goda måndagsgryta

Ca 600 g strimlat nötkött (ytterlår. 1 msk vinbärsgelé. Bryn köttet i omgångar och krydda med salt och peppar

Vilt älskad Älgskav

ex ytterlår Smör/olja till stekning. Gott att ställa fram svart vinbärsgelé till för den som vill ha lite extra