Ytterlår soja recept

Gryta på ytterlår av hjort

Gryta på ytterlår av hjort

Ytterlår lämpar sig utmärkt till ett långkok i gryta så det fick det bli. Hjortgryta på ytterlårHjortgryta
Stek kött med bambuskott

Stek kött med bambuskott

ytterlår. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter. 2 msk sojasås. 1 tsk svart soja
Slökokt Sjömansbiff

Slökokt Sjömansbiff

Smakrik, rostad öl med tydlig beska, inslag av kaffe, soja, pumpernickel, charkuterier och lakrits. 600 g innanlår eller ytterlår. 600 g innanlår eller ytterlår
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Häll över skyn och ev extra smaksättning med soja och Worcestersås.  SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar. 1 tsk soja

Boeuf Bourgignon

Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 2 msk kinesisk soja. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 2 msk kinesisk soja
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak
Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Köttgryta med rödvin Boef bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka över två timmar. Smaka av med soja, socker samt salt och vitpeppar efter smak
Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Köttgryta med rödvin Boeuf Bourguignon

Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak
Porterstek

Porterstek

Lägg i grytan med saft, öl, soja, vatten, timjan, enbär och svartpepparkorn. ytterlår kokar du till 85 grader (ca 2 timmar)
guacamole (enkel)

guacamole (enkel)

Jag hade strimlat ytterlår, men det går med grytbitar eller liknande. Ta i lite soja för färgens skull & lite hackad persilja
Hjortgryta med smaker från skogen

Hjortgryta med smaker från skogen

Slå i vin, vatten, kalvfond, rödvinbärsgele, worchestershiresås och japansk soja. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. 1 rödlök / 150-200 g rotselleri / 0,5 chili / 1 dl förvällda kantareller / 1 dl blötlagda svarta trumpetsvampar / 3 dl rödvin / 1 dl vatten / 2-4 msk kalvfond / 0,5-1 köttbuljongtärning / 1-2 msk rödvinbärsgele / 2-3 tsk worchestershiresås / 1-2 tsk japansk soja / 1 burk crème fraîche / smör och olivolja att steka i. 8 hg hjortgrytbitar (vi tog ytterlår) /. 1-2 tsk japansk soja
Chiligryta

Chiligryta

För 24 portioner så använder jag 2,6 kg grytbitar ytterlår som jag bryner i omgångar med lite smör och rapsolja. 2-3 msk soja. 2-3 msk soja
Kalops

Kalops

Hittade en fin bit ytterlår i affären i fredags och fick genom Buzzador testa Arlas nya Syrad grädde, så detta fick bli kalops
Ingefära-stek med balsamvinäger

Ingefära-stek med balsamvinäger

fransyska eller ytterlår. 2 msk soja. 2 msk soja. Tänk nu är det snart fredag och helg igen. Den här veckan har gått fortare än vanligt och det beror nog på att jag var hemma med en krasslig Ida i början av veckan

Skånsk kalops

kulörsoja. Tillsätt buljongtärningen och kinesisk soja. Färga såsen med kulörsoja. kulörsoja. 800-900 gram oxkött, tex ytterlår eller högrev. 2 msk kinesisk soja. 2 msk kinesisk soja
Sichuanbiff med bambuskott

Sichuanbiff med bambuskott

500 g strimlat ytterlår / 1 msk sichuanpeppar / 4 vitlöksklyftor / 5 cm ingefära / 50 g rotselleri / 0,5-1 dl kimchi / 20 cm purjolök / 0,5 röd paprika / bambuskott / neutral olja att fräsa i. 2 dl japansk soja / 0,5 dl mirin / 1 dl torr sherry / 0,5 dl fisksås / 1 msk vitvinsvinäger / 1 msk strösocker / 2 tsk tamarind. 500 g strimlat ytterlår / 1 msk sichuanpeppar / 4 vitlöksklyftor / 5 cm ingefära / 50 g rotselleri / 0,5-1 dl kimchi / 20 cm purjolök / 0,5 röd paprika / bambuskott / neutral olja att fräsa i. 2 dl japansk soja