Smakrik, rostad öl med tydlig beska, inslag av kaffe, soja, pumpernickel, charkuterier och lakrits. 600 g innanlår eller ytterlår. 600 g innanlår eller ytterlår
Häll över skyn och ev extra smaksättning med soja och Worcestersås. SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar. 1 tsk soja
Späd med rödvin, soja och buljong så att det lagom står över köttet. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 2 msk kinesisk soja. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 2 msk kinesisk soja
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak
Högrev, nötbog, ytterlår och segare grytbitar kan behöva koka två timmar upp mot tre timmar. Grytan kan smakas av med lite soja, salt och vitpeppar efter smak
fransyska eller ytterlår. 2 msk soja. 2 msk soja. Tänk nu är det snart fredag och helg igen. Den här veckan har gått fortare än vanligt och det beror nog på att jag var hemma med en krasslig Ida i början av veckan