Ytterlår rosmarin recept

Lufttorkad hjort

Lufttorkad hjort

Jag använde ytterlår. Jag använde färsk och torkad rosmarin, färsk och torkad timjan, enbär, muskotblomma, kryddnejlikor, svartpeppar, lagerblad, pomeranskal och färsk vitlök
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Därpå serverades ärtor och fläsk, höns med buljong, oxkött med soppa, surt oxkött, vitt oxkött, fårkött med russin, fårkött med rosmarin, gåskött med saffran, hare med stekt fläsk samt svart älgkött
Rimmat och vilt!

Rimmat och vilt!

timjan rosmarin salvia. 1 k hjortstek, ytterlår. 1 k hjortstek, ytterlår. Då var det åter dags för lite vildare tag här i Mårtenssons kök och även denna gången är det hjort som ligger på tallriken

Paleo Gulasch

Jag har även tidigare gånger använt ytterlår och fransyska vilket har gått bra. En tsk torkad rosmarin
God & glad påsk!

God & glad påsk!

I Globals knivskola visar Thomas hur du med några enkla drag får ut styckdetaljer som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff
Tjälknöl

Tjälknöl

1 kvist rosmarin. Sätt in den frysta köttbiten i kall ugn. Värm ugnen till 100 grader. Stick in en köttermometer efter 2-3 timmar när köttet tinat

Oxgryta med rotfrukter

Recept. vivitcz. tis, 2013-09-17 20. 13. 5h 0min. (0). 1. Skala och skär rödbeta, morötter och kålrabbi i små bitar, klyta, kastanjechampinjoner, gul- och rödlök, pressa vitlök2

Köttgryta för mörka myskvällar

1 tsk rosmarin. 500 gram nötkött , innan- eller ytterlår, fransyska. 1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken och vitlöken
Vitvinsbrässerat lammstek

Vitvinsbrässerat lammstek

rostbiff, fransyska, innanlår samt ytterlår med rulle. Späda grönsaker och smaker av både rosmarin samt dragon

Porterstek av Ytterlår

Bjöd hem lite vänner på fin middag i fredags gjorde då iordning ett smaskigt recept på en sjuhelvets god porterstek gjord på ytterlår/nötstek

Nötköttsgryta med rosmarin och rotfrukter

Krydda med rosmarin. Strö över lite färsk rosmarin vid serveringen. 500 g benfritt nötkött av fransyska, ytterlår eller bog. 2 tsk färsk rosmarin, hackad

Egen älgskav

ytterlår går bra men just idag tar jag rostbiff. ½-1 tsk rosmarin. Den frusna köttbiten måste tina något litet så att det går att skära tunna skavbitar av den