Ytterlår äpple recept

Biffstek med äpple

Biffstek med äpple

Neråt i prisklass kom först fransyska och sedan ytterlår som jag tycker blir för torrt. Äpplena bör vara syrliga (matäpplen sade man förr i tiden) så att inte såsen blir för söt
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Säsongen för svenska äpplen är inte slut, för odlarna har numera mycket bättre lagringsmöjligheter.  SJÖMANSBIFF 400-500 g nötkött av innanlår, ytterlår, rostbiff, högrev i tunna skivor2 msk smör2 tsk salt1 kryddmått vitpeppar3 stora gula lökar12 medelstora skalade potatisar1/2 flaska öl (33 cl), lättöl går bra och mörkt öl blir mycker gott, kan uteslutas3-4 dl vatten1/2 buljongtärning, kan uteslutas1/2 lagerblad, kan uteslutas1 tsk soja, kan uteslutas några droppar Worcestersås, kan uteslutasSkär köttet i skivor och dela dem i stora bitar
Kalops

Kalops

Hittade en fin bit ytterlår i affären i fredags och fick genom Buzzador testa Arlas nya Syrad grädde, så detta fick bli kalops

Oxrullader

Fina rullader som får extra sting av kallrökt fläsk & äpplen. 4 pers 8 oxinnan- eller ytterlår 4 skivor kallrökt fläsk 1 rödlök 1 gul lök 1 saltgurka 1 äpple 4 msk Dijonsenap Smör Salt & peppar Sås 1 liter sky 1 oxbuljong 0,5 dl grädde Salt & peppar Skär fläsket i … 4 pers. 1 äpple
Oxrulader med kallrökt fläsk

Oxrulader med kallrökt fläsk

Kärna ur och skär äpplet i stavar. Fördela fläsk, lök, saltgurka och äpple på skivorna och rulla ihop dem hårt
Oxrulader på mormors vis

Oxrulader på mormors vis

Skär det färska fläsket i strimlor på längden, Kärna ur och skala och skär äpplet i stavar. 8 skivor oxinnanlår eller ytterlår (ca. 1 st stort äpple. 8 skivor oxinnanlår eller ytterlår (ca. 1 st stort äpple
Älgpaté

Älgpaté

Ner med lök, älg, bacon, äpple, äh va tusan, ner med kycklinglevermoussen också i köttkvarnen. 500 g ytterlår av älg. Älgpaté 500 g ytterlår av älg 200 g kycklinlevermousse 120 g jägarbacon 1 äpple 150 g gul lök 1 ägg 1 dl creme fraiche färsk timjan, en halv kruka och finhackad oregano, kanske en msk torkad salt, kanske knappt en matsked, peppar 3-4 nävar förvällda gula kantareller smör och olja. 500 g ytterlår av älg. 500 g ytterlår av älg. 1 äpple
Höstig köttgryta med smak av äpple

Höstig köttgryta med smak av äpple

Men självklart kan man byta nötbogen mot exempelvis högrev eller ytterlår. Dagens köttgryta är en höstig variant som är smaksatt med äpple, dessutom får köttet sällskap av morötter och champinjoner

Älgrullader med bacon och äpple

Stek bacon, låt svalna och blanda ut med tärnat äpple. Salta och peppra köttet och fördela bacon/äppleblandningen på alla skivor i ena änden
Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Leif Mannerströms Oxrulader med kallrökt fläsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 8 skiva(or) innanlår , (ca 600 g, ex- eller ytterlår 0,5 dl ansjovisspad 2 st morot 2 st äpple(n) 1 st gul lök(ar) 0 odefinierad fond , konc eller oxbuljongtärning ev 1 l steksky 2,5 msk dijonsenap , ca 1 st äpple(n) 1 st saltgurka , i stavar ev 1 st gul lök(ar) 1 st röd lök(ar) 4 skiva(or) kallrökt fläsk , (eller rökt sidfläsk) 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Till servering 1 odefinierad potatis(ar) , eller potatismos 1 odefinierad saltgurka , i stavar ev Köp receptet

Het hjortgryta

min bit var märkt "skav" typ ytterlår. 1 litet äpple. Bryn hjortköttet i bitar i en stekgryta, helst gjutjärn

Sauerbraten

Tärna äpplet. Tillsätt äpplet. 2 kg nötkött av ytterlår. 1 äpple. Stek. Skiva den gula löken. skala och tärna morötterna