broccoli, delad i mindre buketter. Det här receptet fungerar lika bra med kyckling som medbiff. De flesta thairecepten jag lagar har jag hittat på själv men med idéer från sånt jag har smakat på restaurang
Tänkte bjuda på ett litet grönsaksrecept som passar till lite allt möjligt, allt man behöver göra är att variera kryddorna, receptet härunder brukar jag äta till en grillad biff eller till vardags med kycklingbröst och basmatiris
Wokade grönsaker - direkt från fryspåsen ner i wok-/stekpannan och med alla näringsämnena kvar. Mixa valfria bönor med ägg och kanske lite valfria rivna grönsaker/rotfrukter och forma till biffar
Servera med nykokta risnudlar. Koka upp vatten och skär broccolin i buketter. ca 1/2 dl jordnötsolja 500 g utskuren biff, tunt skivad 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 400 g broccoli 1 msk kinesisk soja 1/2 dl ketjap manis 1 liten röd chili, hackad 1/2 köttbuljontärning upplöst i 1 dl vatten Gör såhär. Förväll broccolin i ca 2 min. Lägg tillbaka köttet i pannan och tillsätt broccolin, ketjap manis, soja, chili och buljong och sjud på medelsvag värme 2-3 min. 500 g utskuren biff. 400 g broccoli
Det var evigheter sedan vi wokade hos oss. Smaka av med salt och peppar. (Vill man inte ha så krispiga grönsaker så får man förvälla broccoli och morötter ett par minuter innan de åker i woken)