Värm oljan i en wok eller store stekpanna/traktörpanna på ganska hög värme. Beställde min favorit räkor med thaibasilika och chili (har du inte prövat thaibasilika så måste du göra det, finns ibland att köpa färsk i butik och är fantastiskt aromatisk
Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Rätten heter egentligen chilistekt biff med thaibasilika men jag använde mig av köttfärs denna gång
Woka kålen och blomkålen på hög värme i rapsolja några minuter tills den mjuknat. Låt puttra ihop några minuter och vänd till sist ner thaibasilikan
Häll alla ingredienser till såsen i en gryta och låt småkoka medan du wokar det andra. Tärna kycklingfilén och woka på hög värme i hälften av oljan tillsammans med pressad vitlök
Blanda i omelettbitarna, thaibasilika och limebitar. ½ dl grovhackad thaibasilika. 600 g benfritt kycklingkött3 vitlöksklyftor, rivna 2 msk riven ingefära 2 msk grön currypasta 1 tsk salt 2 krm peppar 2 morötter, slantar1 röd paprika, i bitar1 gul lök, grovt hackad3 bitar citrongräs (finns på burk)250 g kokosmjölk (jag använder alltid den som är creamy med mkt kokos i)2 dl basmati eller jasminris, kokas enligt anvisningar på paketet2 ägg 1 msk vatten 2 krm salt 1 msk solrosolja eller majsolja 1 burk böngroddar fisksås½ dl grovhackad thaibasilika 2 lime, i bitar Hetta upp olja i en wok ellerstekpanna
Woka kålen i raps- och sesamolja i omgångar, gör likadant med löken och ställ åt sidan. Om jag skulle planera för den här rätten så skulle jag nog ha i sockerärtor, rättika, böngroddar, koriander, thaibasilika, pak soi, kålrabbi, kanske morot osv
Fyll en stekpanna eller wok med frityrolja. Häll såsen över fisken, garnera med koriander/thaibasilika och servera med ris, couscous eller ugnsrostad zucchini
thaibasilika eller vanlig basilika. Ställ åt sidan medan du wokar grönsakerna. Woka svamp och löken i resten av oljan tills löken börjar mjukna, lägg i paprika, citrongräs, ingefära och chili och woka några minuter