Wok thaibasilika recept

Chilistekt biff med thaibasilika

Chilistekt biff med thaibasilika

11 stor bunt thaibasilika (gärna från asiatisk livsmedelsbutik). 1Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka
Räkor med thaibasilika och chili

Räkor med thaibasilika och chili

Värm oljan i en wok eller store stekpanna/traktörpanna på ganska hög värme. Beställde min favorit räkor med thaibasilika och chili (har du inte prövat thaibasilika så måste du göra det, finns ibland att köpa färsk i butik och är fantastiskt aromatisk
Chilistekt färs med thaibasilika

Chilistekt färs med thaibasilika

Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Rätten heter egentligen chilistekt biff med thaibasilika men jag använde mig av köttfärs denna gång
Wokad savoykål i thaibasilika med kyckling

Wokad savoykål i thaibasilika med kyckling

Woka kålen och blomkålen på hög värme i rapsolja några minuter tills den mjuknat. Låt puttra ihop några minuter och vänd till sist ner thaibasilikan
Smaskigaste thaigrytan

Smaskigaste thaigrytan

Häll alla ingredienser till såsen i en gryta och låt småkoka medan du wokar det andra. Tärna kycklingfilén och woka på hög värme i hälften av oljan tillsammans med pressad vitlök
Krämig saffransfisksoppa a´la Lena

Krämig saffransfisksoppa a´la Lena

Häll lite olja i pannan / woken och fräs potatis, lök, morötter och vitlöken. Olja att woka / steka i. 1 tsk thaibasilika*
Thailändsk kycklingpanna

Thailändsk kycklingpanna

Bryn kycklingen med marinaden i en wok. Blanda i jordnötter och strimlad thaibasilika. 1 dl thaibasilika
Lite vietnamesiskt

Lite vietnamesiskt

Blanda i omelettbitarna, thaibasilika och limebitar. ½ dl grovhackad thaibasilika. 600 g benfritt kycklingkött3 vitlöksklyftor,  rivna 2 msk riven ingefära 2 msk grön currypasta 1 tsk salt 2 krm peppar 2 morötter, slantar1 röd paprika, i bitar1 gul lök, grovt hackad3 bitar citrongräs (finns på burk)250 g kokosmjölk (jag använder alltid den som är creamy med mkt kokos i)2 dl basmati eller jasminris, kokas enligt anvisningar på paketet2 ägg 1 msk vatten 2 krm salt 1 msk solrosolja eller majsolja 1 burk böngroddar fisksås½ dl grovhackad thaibasilika 2 lime, i bitar Hetta upp olja i en wok ellerstekpanna
Det skulle vara något åt pad thai-hållet

Det skulle vara något åt pad thai-hållet

Woka kålen i raps- och sesamolja i omgångar, gör likadant med löken och ställ åt sidan. Om jag skulle planera för den här rätten så skulle jag nog ha i sockerärtor, rättika, böngroddar, koriander, thaibasilika, pak soi, kålrabbi, kanske morot osv
Röd curry med kyckling eller biff

Röd curry med kyckling eller biff

Hetta upp en wok eller stor gryta. Strimla thaibasilika. Servera den röda curryn toppad med limeblad och thaibasilika samt med jasminris vid sidan
Singaporiansk abborre

Singaporiansk abborre

Fyll en stekpanna eller wok med frityrolja. Häll såsen över fisken, garnera med koriander/thaibasilika och servera med ris, couscous eller ugnsrostad zucchini
Paprika- och svampwok med biff

Paprika- och svampwok med biff

thaibasilika eller vanlig basilika. Ställ åt sidan medan du wokar grönsakerna. Woka svamp och löken i resten av oljan tills löken börjar mjukna, lägg i paprika, citrongräs, ingefära och chili och woka några minuter