Wokadbiffmed smak av chili lime koriander och kokos går till så här. Med sommarens grundkurs i asiatisk matlagning som jag fick i Finland av Chen Åkerman i bakhuvudet, var det första gången som jag blandade in kål i en wok
Som ni vet så älskar jag wok o gör denna ganska ofta med du kan ju variera i mängder. Iof så är det inte så mycke fett i denna så komplitera gärna med en avokado eller dylikt
Värm upp olja i en wok eller stor stekpanna. Underbar thailändsk vardagsmat som går snabbt att laga och variera - vegetarisk, eller medbiff, kyckling eller räkor
Det spelar ingen roll om ingredienserna är i en het wok, marinad eller i en fräsch sallad. Gör du många biffar kan du frysa in några med bakplåtspapper mellan
Bryn köttet i smör-&rapsolja i en wok eller stor stekpanna. Låt purjolök och currypasta fräsa med. Rör i kokosmjölk, lime, ärtor, fisksås, salt och socker
Hetta upp en stor stekpanna eller wokmed lite olja tills den börjar ryka. Rätten heter egentligen chilistekt biffmed thaibasilika men jag använde mig av köttfärs denna gång
Jag har den i vegetariska biffar, i wok, i smoothies eller bara som den är i stjälkar över salladen. Dagens korianderfest resulterade marinerad tempeh (vitlök, curry, salt, olja, agave, lime), krispigt limespetsad mixsallad med koriander, färska mumsiga jordgubbar, en näve naturella cashewnötter, ugnsgrillad flingsaltad sparris, en mix av krispig zucchinipasta tillsammans med mjuk smakrik bönpasta och en krämigt syrlig sås på kokosmjölk och barabär blåbär
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna på stark värme. Servera med kokosris. Woka citrongräs, charlottenlök och chilifrukt ca 3 minuter. Tillsätt det strimlade köttet och woka ca 5 minuter eller tills köttet är ordentligt brynt. Tillsätt tamarindpasta, pressad lime, fisksås, socker och papaya och woka ytterligare 4 minuter eller tills alla ingredienserna är genomvarma. 2 msk pressad lime