Skär smöret i kuber blanda med mjöl och socker i mjölken. Fyllning. Falska wienerbrödDeg. Tryck ut degen i en långpanna med bakpapper, kakan ska vara lite mindre än bakpappret
Börja med vaniljkrämen, så att den hinner svalna ordentligt tills du ska ha på den. Fyllning. Nu när jag befinner mig i Danmark så mycket så tänkte jag att det skulle vara passande att bjuda på denna gamla favorit – wienerbröd i långpanna
Garnera med florsocker när brödet kallnat. Går bra att frysa men vänta då med att garnera. 2 längder Deg1 ägg1 msk strösocker1 krm salt 25 g jäst 100 g kallt smör/margarin2½ vetemjöl Fyllning 2½ dl vaniljkrämGlasyr1 dl florsocker1 msk vattenKoka vaniljkräm och låt den kallna. Pensla kanterna med ägg och grädda på näst nedersta falsen i 225 grader i ca 10-15 minuter
Jag fyllde mina wienerbrödmed vaniljkräm och blåbärsmarmelad med mörk choklad. En egengjord smördeg med massor av smör är fantastiskt gott men tar sin tid att göra, och kavlandet kräver starka magmuskler
Resultatet blev verkligen KANELbullar med extra allt, Jag påstår inte att bullarna är som "vanliga" bullar, men jag påstår att de är jättegoda och ett riktigt bra alternativ för oss som inte tål gluten