Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur
Det är Wallenbergare vi syftar på, en fluffig biff som man vanligtvis lagar till på kalvfärs. (recept på det hittar du här) men som här är gjord på fisk istället och då plötsligt får namnet Havets Wallenbergare
1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida
Det finns en rad olika teorier om hur denna panerade kalvfärsbiff just fick namnet Wallenbergare. Fast idag görs den oftast bara på ren kalvfärs, som mixas med äggula, grädde, salt och peppar
4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Wallenbergare är fluffiga och lyxiga pannbiffar gjorda på kalvfärs och vispgrädde. I det senaste numret av tidningen Hallen delar Mi Esquina med sig av följande recept på ovan nämna kalvfärshistoria
600 g kalvfärs, iskall, men ej frusen. 1600 g kalvfärs, iskall, men ej frusen salt 500 g grädde, iskall 4 äggulor, iskalla 0,5 tsk épice riche (fyra kryddor) 3 dl bröd, dagsgammalt, rivet 100 g smör 2 dl gröna ärtor