Wallenbergare kalvfärs recept

Vegetariska Wallenbergare

Vegetariska Wallenbergare

Men utan kalvfärs och istället med vegetarisk färs. Så det fick bli Wallenbergare men fint mos, lingon och skirat smör till söndagsmiddag
Klassiska wallenbergare

Klassiska wallenbergare

TipsÄlskar du wallenbergare och vill laga den i fler varianter. Prova gärna wallenbergare på kyckling eller wallenbergare på gädda
Klassiska Wallenbergare med potatismos

Klassiska Wallenbergare med potatismos

Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker. Forma kalvfärsen till biffar, vänd dem i ströbröd och stek dem i en blandning av olja och smör på medelhög temperatur
Wallenbergare

Wallenbergare

Om du vill ha magrare Wallenbergare kan du byta ut vispgrädden mot matlagningsgrädde och utesluta paneringen med ströbröd
Wallenbergare från havet

Wallenbergare från havet

Det är Wallenbergare vi syftar på, en fluffig biff som man vanligtvis lagar till på kalvfärs. (recept på det hittar du här) men som här är gjord på fisk istället och då plötsligt får namnet Havets Wallenbergare
Wallenbergare

Wallenbergare

500 g kalvfärs. Blanda färs och salt i en skål. Tillsätt grädde och äggulor och rör om till en smidig smet
Wallenbergare

Wallenbergare

500 g kalvfärs. 500 g kalvfärs. Wallenbergare. 4 port. 2 ägg. 3-4 tsk potatismjöl. 4 msk vatten. salt. svartpeppar. smör
Wallenbergare

Wallenbergare

1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida
Klassiska Wallenbergare

Klassiska Wallenbergare

Det finns en rad olika teorier om hur denna panerade kalvfärsbiff just fick namnet Wallenbergare. Fast idag görs den oftast bara på ren kalvfärs, som mixas med äggula, grädde, salt och peppar
Wallenbergare

Wallenbergare

4 Wallenbergare 400 g finmalen kalvfärs 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 äggulor 3 dl vispgrädde 2 dl ströbröd 50 g smör Potatispuré 800 g potatis 1 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk (3%) 50 g smör 1 tsk finrivet citronskal 1 krm riven muskot ca 1/2 tsk salt Ärter 1 dl vatten 2 msk smör 1/2 finhackad gul lök 2 krm salt 200 g frysta gröna ärter Till servering 50 - ca 100 g brynt smör rårörda lingon Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Wallenbergare med potatispuré

Wallenbergare med potatispuré

Se till att kalvfärs,  äggulor och vispgrädde är kylskåpskalla. Blanda kalvfärsen med saltet, då binder färsen vätskan bättre
Wallenbergare med brynt smör och ärtor

Wallenbergare med brynt smör och ärtor

600 g kalvfärs, iskall, men ej frusen. 1600 g kalvfärs, iskall, men ej frusen salt 500 g grädde, iskall 4 äggulor, iskalla 0,5 tsk épice riche (fyra kryddor) 3 dl bröd, dagsgammalt, rivet 100 g smör 2 dl gröna ärtor