Walewska recept

Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

En del sjötunga Walewska-puritaner vill kanske stena mig. Okej. Vi måste först börja med historien till varför jag och flickvännen överhuvudtaget gjorde denna extremt dyra rätt
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Skala och koka potatisen i bitar. Pressa eller mosa den. Blanda moset med, smör, äggulor och grädde. Smaka av med salt och peppar
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

1. Salta och peppra fiskfiléerna, rulla ihop till rullar och lägg i en låg panna. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min
Sjötunga walewska.

Sjötunga walewska.

Koka potatisen och häll av vattnet. Pressa potatisen och arbeta sedan in smör, äggulor och kryddor. Spritsa ut moset på kanterna av ett stort eldfast fat, gärna medans det fortfarande är varmt
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Rödtunga. Rensa och skölj fisken. Filea den och skär filéerna från skinnet. Smörj ett ugnsfast fat och lägg fiskfiléerna på det
Sjötunga walewska med gratinerat mos

Sjötunga walewska med gratinerat mos

1,2 kg sjötunga, filéad, be att få benen till fonden. Sås200 g rotselleri 60 g palsternacka 3 morötter 2 gula lökar 3-4 lagerblad 30 vitpepparkorn 0,5 tsk timjan 4 dl vitt vin 2 humrar 1,7 l vispgrädde 1 sockerbit 1 dl ost, smakrik , riven 4-5 msk tomatpuré 2 msk cognac 1-2 stänk cayennepeppar ca 3 msk majsstärkelse 1 citron, till garnering
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

Smörj ett ugnssäkert form och lägg på fiskfiléerna. Häll på vin och så mycket fiskbuljong att det nästan täcker hela sjötungan
Rödtunga Walewska

Rödtunga Walewska

Klassisk fiskrätt där orginalet består av bland annat sjötunga, hummer och tryffel serverat med pommes duchesses
Sjötunga Walewska á la Anneli

Sjötunga Walewska á la Anneli

I min variant av den klassiska fiskrätten sjötunga Walewska har jag uteslutit tryffeln och garnerat med räkor istället för hummer, men smaksatt vitvinssåsen med hummerfond
Sjötunga walewska

Sjötunga walewska

Börja med potatismoset. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och vispa moset slätt, gärna med elvisp
Sjötunga Walewska

Sjötunga Walewska

1. Salta och peppra fiskfiléerna, rulla ihop till rullar och lägg i en låg panna. Häll över fiskbuljong, vin och citronsaft, täck med folie och sjud i 10 min