Vodkapasta vegetarisk
the.real.cg
the.real.cg

Vodkapasta vegetarisk

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 röd paprika finhackad
  • 1 lök. finhackad
  • 1 finhackad vitlök solo
  • 2 st tunt skivade chili
  • Olivolja (jag använde chiliolja från Ostexperten)
  • 1 burk krossade tomater eller San Marzano tomater (det blev det sistnämnda ?)
  • 3 msk tomatpuré
  • En skvätt sjöpung
  • 1/2 dl vodka
  • 2 dl vispgrädde
  • Rikligt med finriven parmesan eller västerbottensost (det blev parmesan denna gången)
  • Chiliflakes
  • Salt och turbopeppar
  • Valfri pasta (jag använde penne från Zeta)

Beskrivning

    ???‍?
    Koka pasta (använde helt grymt havssalt från Ostexoerten ?)

    Skala och finhacka löken och fräs den några minuter i olivolja.

    Hacka vitlök, paprika samt chili och låt dem steka med i ytterligare någon minut utan att något får färg.

    Häll i vodkan och låt den koka in.

    Tillsätt tomatpuré, rör om ordentligt och fräs ett par minuter till.

    I med tomater samt sjöpung och låt det reducera bort lite vätska.

    Häll i grädde och låt koka upp och smaka av med salt och chiliflakes/pulver.

    Du kan även ha i en skvätt av pastavattnet om såsen blivit för tjock eller för att reda den.

    Rör ner en halv kruka persilja eller basilika

    Blanda pastan med såsen.

    Servera med parmesan eller västerbottensost, basilika och ett gott glas rött ?
    ?️?️

    Om du uppskattar detta receptet skulle jag bli superglad om du,

    Följer @the.real.cg.lagar.mat på Instagram ✨

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.