Vitt ris recept

Ris à la Malta med vit choklad och apelsinkolasås

Ris à la Malta med vit choklad och apelsinkolasås

Koka riset flödigt tills det är lagom mjukt. Skölj riset kallt i ett durkslag med kallt vatten. Blanda riset med grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Vit fisk med mango chutney

Vit fisk med mango chutney

Servera med ris och sallad. Jag har av någon anledning fyllt frysen med block av vit fisk. Man tar det som man haver, det är ett bra recept
Mexikanskt ris och grillade räkor

Mexikanskt ris och grillade räkor

Pressa i lime, och tillsätt olivolja och vitt vin. Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
Vit varm choklad

Vit varm choklad

Ris (27). Vegetariskt (220) Ost (22). Ris (27). Sök på Zeinas Kitchen. RECEPT SORTERADE I KATEGORIERRECEPT SORTERADE I KATEGORIER
Ugnsbakat ris med svamp

Ugnsbakat ris med svamp

Ugnsbakat ris med svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp. Den blir otroligt rik på smak eftersom riset kokas med svamp och buljong innan det sätts in i ugnen för den sista lilla touchen
Ris i ugn med fläskkarré, chorizo, paprika och lök

Ris i ugn med fläskkarré, chorizo, paprika och lök

3 dl vitt vin. 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli. 800 g fläskkarré i bit 4 msk olivolja till stekning 2 röda paprikor, delade och urkärnade 2 tomater, i klyftor 1 gul lök, i klyftor 6 vitlöksklyftor 4 råa chorizokorvar salt och svartpeppar 0,5 msk rökt paprikapulver 3 dl vitt vin 6 dl kycklingbuljong 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli
Ris à la Malta – Mannerström

Ris à la Malta – Mannerström

Sött vitt vin med intensitet och fräschör, drag av torkade aprikoser, honung och saffran. Ris à la Malta – gör så här
Ris med asiatisk touch

Ris med asiatisk touch

Här hemma så föredrar vi basmati- och jasminris, just för att de smakar lite mera än vanlig vittris
Ris à la Malta – gör så här:

Ris à la Malta – gör så här:

Sött vitt vin med intensitet och fräschör, drag av torkade aprikoser, honung och saffran. Ris à la Malta – gör så här
Vit fisk med vitvinssås och kvarnkorn

Vit fisk med vitvinssås och kvarnkorn

Kvarnkorn, bulgur eller ris till servering. 1,5 dl vitt vin. 1,5 dl vitt vin. I alla dessa "kött är död" och "potatis också förresten"-tider är det alltid trevligt att ändå kunna unna sig en god middag utan att känna att något saknas
Rött ris med quorn

Rött ris med quorn

300-400g quornbitar25g saltat smör4msk olivolja2 hackade vitlöksklyftor250g rött ris5dl grönsaksbuljong3 purjolökar (den vita delen i 5cm bitar och det gröna i tunna skivor)1,5dl fylligt vitt vin2msk vit balsamvinägerCa 1msk torkad dragonSalt och pepparHetta upp hälften av smöret och olja i en gryta och lägg sedan i vitlöken och riset. 250g rött ris. 1,5dl fylligt vitt vin
Svart ris med pak choi (mjölkfri)

Svart ris med pak choi (mjölkfri)

Under tiden ytterfilén sattes in i ugnen kokade jag svart ris (tänk på att den tar betydligt längre att koka än vanligt vittris) och så stekte jag pak choi tillsammans med paprika och vitlök
Ris och räkor

Ris och räkor

Låt den koka med riset de sista ­minuterna. Blanda ner räkor och majs i riset. Koka riset i 12 ­minuter i vatten och räk­spadet, totalt 6 dl vätska. 1 dl vitt vin. 4 dl basmatiris