Koka riset flödigt tills det är lagom mjukt. Skölj riset kallt i ett durkslag med kallt vatten. Blanda riset med grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad
Pressa i lime, och tillsätt olivolja och vitt vin. Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
Ugnsbakat ris med svamp är en krämig gratäng baserad på ris och svamp. Den blir otroligt rik på smak eftersom riset kokas med svamp och buljong innan det sätts in i ugnen för den sista lilla touchen
Tillsätt rispuffarna och körsbären och rör om tills rispuffarna är helt täckta. Häll upp rissmeten i en form täckt med bakplåtspappe och tryck till smeten
Kvarnkorn, bulgur eller ris till servering. 1,5 dl vitt vin. 1,5 dl vitt vin. I alla dessa "kött är död" och "potatis också förresten"-tider är det alltid trevligt att ändå kunna unna sig en god middag utan att känna att något saknas
300-400g quornbitar25g saltat smör4msk olivolja2 hackade vitlöksklyftor250g rött ris5dl grönsaksbuljong3 purjolökar (den vita delen i 5cm bitar och det gröna i tunna skivor)1,5dl fylligt vitt vin2msk vit balsamvinägerCa 1msk torkad dragonSalt och pepparHetta upp hälften av smöret och olja i en gryta och lägg sedan i vitlöken och riset. 250g rött ris. 1,5dl fylligt vitt vin
Under tiden ytterfilén sattes in i ugnen kokade jag svart ris (tänk på att den tar betydligt längre att koka än vanligt vittris) och så stekte jag pak choi tillsammans med paprika och vitlök
Låt den koka med riset de sista minuterna. Blanda ner räkor och majs i riset. Koka riset i 12 minuter i vatten och räkspadet, totalt 6 dl vätska. 1 dl vitt vin. 4 dl basmatiris
Dagens middag blev jättegod, testade en kycklinggratäng som tillagas "allt-i-ett" med ris i botten. Även Kiron som ibland kan vara kräsen över ris tyckte det blev så gott med såsen och riset