Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Lägg upp salladen på stort uppläggningsfat och lägg de chili- & vitlöksstekta räkorna ovanpå. Förbered resterande grönsaker genom att strimla morot tunt och skiva lök och paprika
Är det inte vegetariskt som är huvudsaken så är det dundergott att strö lite knaperstekt bacon på, vitlöksstekta brödtärningar är ett annat smarrigt förslag eller varför inte spara lite broccoli som knapersteks och strös över
Häromkvällen gjorde jag goda högrevsburgare som vi åt med guacamole, grillade och marinerade grönsaker (zuccini, aubergine, lök och paprika) vitlöksstekta champinjoner och lite pommes
Påläggen går att variera utifrån vad du har i kylen – rester av kött, kyckling, lax, prosciutto, skinka, vanlig ost, parmesan, chèvre, såser, röror, örter, olika grönsaker…
Skär tomaterna i halvor och blanda grönsakerna med hälften av olivoljan. Servera de rostade grönsakerna med kyckling, syrad lök och ärt- och basilikakräm