Det är den varma dressingen som gör att kålen slakas lätt och drar åt sig av de goda smakerna. Gör en stor sats av den här goda vitkålssalladen när du ändå är igång… Vitkålsallad med varm dressing 1 vitkålshuvud 2 gula lökar 2 spetspaprikor 2 stora morötter 1 dl pressad citron 1 dl vatten 1 1/2 dl rapsolja salt och peppar 1
Förra helgen gjorde jag en god lasagne (det är inte ofta jag hinner laga mat nu för tiden men ibland händer det ) och till det serverade jag en jättegod krispig sallad med fräsch dressing
Dressing. Lägg alla ingredienser till dressingen i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting
Blanda ihop dressingen och häll den över salladen. Dressing. Strimla vitkålen. Slaka den gärna, dvs koka upp vatten och häll det över vitkålen och låt stå ett par minuter
Blanda med apelsinklyftornaBlanda dressingen och rör i. Den här salladen passar bra till hemgjord pizza, men blir ett lättgjort och supernyttigt tillbehör till vilken vardagsmiddag som helst
Dressing. Många förknippar grönsaker som något tråkigt man borde äta för att det är hälsosamt. Inget kunde vara mer fel, väljer man ekologiska grönsaker som smakar mycket mer och gör goda sallader är det fantastiskt gott
Blanda olivolja, honung, citronskal samt juice ordentligt till en dressing. Jag gjorde en vitkålssallad med äpple, morot och rostade pumpafrön som jag fortfarande minns väl