Tärna bacon och lök och fräs i oljan tills löken är glansig men inte brynt. 800 g vitkål, 140 g bacon, 2 gul lök, 2 msk olja, 1 dl köttbuljong av tärning, ½ dl vitvins- eller äppelcidervinäger, 1-2 msk worcestersås, 1 dl Hellmans majonnäs, 1 dl creme fraiche, salt, peppar, ev gräslök eller purjolök. 140 g bacon
Servera med vitkålssallad och gärna stekt bacon. Skala och riv potatis och ev lök. Pressa ur vätskan. Tillsätt margarin, ägg, 2,5 tsk salt och 1 tsk peppar
Servera med vitkålssallad majs och grekisk dressing ihopblandat. Klipp bacon eller strimla skinkan strimmla purjon i tunna skivor och champinjonerna i skivor
Servera med en vitkålssallad. Jag äter inte så ofta bacon och andra processade charkprodukter, men då och då smakar det riktigt gott med en korv med hög kötthalt, gärna lokalproducerad
Servera gärna med en färsk vitkålssallad till, den smakar så himla gott så här års. Jag fördelade ½ pkt tärnad bacon på men det behövs inte om man inte vill
Servera med vitkålssallad och lingon. Klipp 3 paket bacon i en långpanna. Häll smeten på det knaperstekta baconet och grädda i 20 minuter. 3 paket bacon
Speciellt med krispig vitkålssallad till. krossade tomater, bacon, svamp, lök, pizzakrydda, ost (här finns inga goda alternativ, tycker jag)… Vad du vill
Mixa ihop färska lingon med klyftor av skalade äpplen att ha till (+ vitkålssallad). Klipp bacon i bitar, stek det krispigt i stekpanna och blanda ner det i smeten jämte ghee/olja
Servera med en vitkålssallad. Koka de krossade tomaterna med tomatpure', finskuret bacon, köttbuljongtärning och pressade vitlöksklyftor i 15-20 minuter. 140 g bacon
Servera köttfärslimpan med en god sås och vitkålssallad. Sedan kan man förstås alltid piffa upp den med bacon, oliver, feta/salladsost, kokta ägg eller något annat intressant