Viltgryta älg kantareller recept

Viltgryta med kantareller

Viltgryta med kantareller

Ansa och dela kantarellerna i mindre bitar. Bryn kött, lök och kantareller i lite smör i en stekgryta. 300 g kantareller
Viltgryta med trattkantareller

Viltgryta med trattkantareller

Farmor och hennes syster Gerd serverade antingen älg, eller röding. Älgjakten är i full gång, våra matbutiker har börjat sälja färskt viltkött och om man inte har en pappa som ränner i skog och mark så kan man köpa både gula kantareller och trattkantareller, i alla fall i Stockholmstrakten
Viltgryta, älggryta eller rådjursgryta

Viltgryta, älggryta eller rådjursgryta

Red viltgrytan med maizena utrört i kallt vatten eller använd ljus maizenaredning. 800 g grytbitar av älg eller rådjur. 1250 g svamp som champinjoner, kantareller eller ostronskivling. Koka viltgrytan i 1,5-2 timmar under lock
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

En värmande god viltgryta är riktig, lyxig höstmat utan krusiduller. Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur
Viltgryta

Viltgryta

Marinerad viltgryta med svamp och ädelost. 700 g grytbitar av vilt Älg hade jag(älg, hjort, rådjur eller vildsvin). 300 g svamp ex en näve torkade kantareller och 1 dl gula kantareller

Viltgryta med kantareller

Fräs kantarellerna i ½ tsk matfett i en stekpanna. 1 kg grytbitar av viltkött (älg. 500 g trattkantareller

Portermarinerad viltgryta med kantareller

Rensa och dela kantarellerna och stek dem i smör i en stekpanna. Tillsätt kantareller, smulad ädelost, grädde, soja och svartvinbärsgelé i grytan

Viltgryta med sting.

Servera med ris och sallad 1 kg grytbitar av älg eller rådjur. 2 nävar Gula kantareller eller trattkantareller

Älg

Viltgryta med kantareller Foto. Låt kantarellerna svettas i måttligt varm stekpanna tills vätskan kokat bort

Viltgryta

Får du inte tag i älgkött så går det bra med nötkött. Häll i resten av vattnet och rör ner kantarellerna

Mustig viltgryta

Bryn kantarellerna och häll dem i grytan. ca 1,2 kg viltkött av ren, älg eller hjort. 1 l kantareller. Putsa köttet och skär det i lagom stora grytbitar

Älggryta med kantareller

mat , recept , älggryta , gryta , älg , älgkött , viltkött , viltgryta , kantareller. Receptet på älggrytan är är ursprungligen från en tunn äldre norrländsk kokbok, Festglada elfsbygourméers kokbok – med dofter av Norrbotten och heter där Hjalmars viltgryta

Älggryta med kantareller

mat , recept , älggryta , gryta , älg , älgkött , viltkött , viltgryta , kantareller. Receptet på älggrytan är är ursprungligen från en tunn äldre norrländsk kokbok, Festglada elfsbygourméers kokbok - med dofter av Norrbotten och heter där Hjalmars viltgryta

Rådjursgryta med svamp

800 g grytbitar av rådjur eller älg. 250 g svamp som champinjoner, kantareller eller ostronskivling. Koka din viltgryta i 75 min och smaka sedan på köttet om det är mört. Tillsätt till viltgrytan och koka vidare i 10 minuter. 800 g grytbitar av rådjur eller älg. 250 g svamp som champinjoner, kantareller eller ostronskivling

Gryta med viltkött

kantareller eller ostronskivling. 800 g grytbitar av älg eller rådjur. Bryn köttet i en het stor gryta, gärna gjutjärn, i olivolja i 5 minuter