Farmor och hennes syster Gerd serverade antingen älg, eller röding. Älgjakten är i full gång, våra matbutiker har börjat sälja färskt viltkött och om man inte har en pappa som ränner i skog och mark så kan man köpa både gula kantareller och trattkantareller, i alla fall i Stockholmstrakten
Red viltgrytan med maizena utrört i kallt vatten eller använd ljus maizenaredning. 800 g grytbitar av älg eller rådjur. 1250 g svamp som champinjoner, kantareller eller ostronskivling. Koka viltgrytan i 1,5-2 timmar under lock
Marinerad viltgryta med svamp och ädelost. 700 g grytbitar av vilt Älg hade jag(älg, hjort, rådjur eller vildsvin). 300 g svamp ex en näve torkade kantareller och 1 dl gula kantareller
Bryn kantarellerna och häll dem i grytan. ca 1,2 kg viltkött av ren, älg eller hjort. 1 l kantareller. Putsa köttet och skär det i lagom stora grytbitar
mat , recept , älggryta , gryta , älg , älgkött , viltkött , viltgryta , kantareller. Receptet på älggrytan är är ursprungligen från en tunn äldre norrländsk kokbok, Festglada elfsbygourméers kokbok – med dofter av Norrbotten och heter där Hjalmars viltgryta
mat , recept , älggryta , gryta , älg , älgkött , viltkött , viltgryta , kantareller. Receptet på älggrytan är är ursprungligen från en tunn äldre norrländsk kokbok, Festglada elfsbygourméers kokbok - med dofter av Norrbotten och heter där Hjalmars viltgryta
800 g grytbitar av rådjur eller älg. 250 g svamp som champinjoner, kantareller eller ostronskivling. Koka din viltgryta i 75 min och smaka sedan på köttet om det är mört. Tillsätt till viltgrytan och koka vidare i 10 minuter. 800 g grytbitar av rådjur eller älg. 250 g svamp som champinjoner, kantareller eller ostronskivling