1-1 ½ kg benfri hel fläskkarré (går att göra med vildsvin eller nötkött också)½ dl BBQ-sås eller ketchup½ dl olivolja2 vitlöksklyftor, pressade2 msk kinesisk soya2 msk balsamvinäger2 msk råsocker2 tsk chipotle pasta eller sambal oelek1½ tsk svartpeppar(paprikapulver)(spiskummin)Sätt ugnen på 125°
Vildsvin är gott, sommartid grillar vi köttet men under vinterhalvåret passar en värmande soppa. Martin Löf 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött 2 gula lökar 4 vitlöksklyftor 4 potatisar av fast sort (400 g) 1 morot 3 msk Smör eller rapsolja1 krm sambal oelek (2 tsk kummin, malen) 1 tsk mejram, malen 3 msk paprikapulver 3 msk tomatpuré 0. Anita 300 g vildsvinsstek
1-1 ½ kg benfri hel fläskkarré (går att göra med vildsvin eller nötkött också)½ dl BBQ-sås eller ketchup½ dl olivolja2 vitlöksklyftor, pressade2 msk kinesisk soya2 msk balsamvinäger2 msk råsocker2 tsk chipotle pasta eller sambal oelek1½ tsk svartpeppar(paprikapulver)(spiskummin) 125 grader
Första gången fick jag smaka på vildsvin och det smakade som nötkött. En aning smakade det som gris, men jag insåg hur mycket godare och finare kvalité det är på vildsvin
Nästa gång ska jag testa att göra på nötkött. På lördagskvällen åt vi Pulled Pork gjort på Vildsvin. Lätt att dra sönder med två gafflarPulled Pork på Vildsvin1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit (Vildsvin eller Gris)3 tsk salt3 krm nymalen svartpeppar2 gula lökar1/2 vitlök1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)Sätt ugnen på 125°C. Pulled pork på Vildsvin i litet ljust portionsbröd 1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit