Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Nu visade det sej att vildsvinet gick riktig bra att använda till porterstek, med blåbär och enbär blev det automatiskt en vildare smak på den gamla klassikern
Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Receptet fungerar till både vildsvin och älg i vanlig stekstorlek, jag brukar inte väga köttet
Fräs köttbitarna tillsammans med enbärskross och salvia, krydda med salt och peppar. Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
"Vanliga" smaker enligt Johans önskemål, när jag föreslog enbär mm. Mina föräldrar fyllde på med Vildsvin i helgen när de var här så passade på att bjuda svärföräldrarna på lite Vildsvinsbiffar
Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. 1 tsk mortlad enbär. Nu kommer ett hejdundrande gott recept ni verkligen ska lägga på minnet
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tillsätt vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. 500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin). 15-6 st enbär. 1500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin) Några grytben från styckningen eller 2 köttbuljongtärningar 3 msk smör 3 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 0,5 st chilifrukt 3 dl rött vin 4 st lagerblad 5-6 st enbär 400 g krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 msk råsocker vatten Salt, efter smak Peppar, efter smak 4 st potatisar, ca (350 g) 2 st morötter 2 st gula paprikor 1 bit rotselleri (ca 200 g)
Jag gjorde också en med vildsvinskött med kryddor som påminner lite om â€Il profumo del Chiantiâ€. Torkad salvia, torkad rosmarin, malen enbär, fänkålsfrön, fänkålspollen, torkad chili