Vildsvin enbär recept

Svingott vildsvin

Svingott vildsvin

Idag dagens Metro tipsar vi om två bra rätter med Vildsvin och Lisa tipsar om god dryck. Har ni inte testat Vildsvin ännu så tycker jag ni skall göra det
Porterstek gjord på vildsvin

Porterstek gjord på vildsvin

Nu visade det sej att vildsvinet gick riktig bra att använda till porterstek, med blåbär och enbär blev det automatiskt en vildare smak på den gamla klassikern
Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Biff Rydberg på vildsvin och en rödkålschutney till det.

Fräs köttbitarna tillsammans med enbärskross och salvia, krydda med salt och peppar. Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen Biff Rydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Vildsvinsbiffar

Vildsvinsbiffar

"Vanliga" smaker enligt Johans önskemål, när jag föreslog enbär mm. Mina föräldrar fyllde på med Vildsvin i helgen när de var här så passade på att bjuda svärföräldrarna på lite Vildsvinsbiffar
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. 1 tsk mortlad enbär. Nu kommer ett hejdundrande gott recept ni verkligen ska lägga på minnet
Vildsvinsskinka 2012

Vildsvinsskinka 2012

Jag använde torkad färsk rosmarin, torkad och färsk timjan, pomeranskal, enbär, kanelstång, muskotblomma, kryddnejlika, turkisk chili och lagerblad
Vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta

Tillsätt gelé, lagerblad och krossade enbär. 600 g grytbitar av vildsvin. 4 krossade enbär. Bryn köttbitarna i en stekgryta med olivolja
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Jaktkojans viltgryta

Jaktkojans viltgryta

Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, chili, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker
Utsökta älgfärsbiffar

Utsökta älgfärsbiffar

Har du inte tillgång till just älgfärs, så fungerar detta receptet även bra på annat vilt såsom hjort och vildsvin
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

5-6 enbär, krossade, eller kryddnejlika. 500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). marinad1 gul lök 4 dl rödvin 1 msk olivolja 5-6 enbär, krossade, eller kryddnejlika 1 kvist timjan 1 lagerblad. Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Jaktkojans viltgryta | Recept från Köket.se

Jaktkojans viltgryta | Recept från Köket.se

Tillsätt vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. 500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin). 15-6 st enbär. 1500–700 g grytbitar av lämpligt vilt (till exempel hjort, älg eller vildsvin) Några grytben från styckningen eller 2 köttbuljongtärningar 3 msk smör 3 st gula lökar 4 st vitlöksklyftor 0,5 st chilifrukt 3 dl rött vin 4 st lagerblad 5-6 st enbär 400 g krossade tomater 3 msk tomatpuré 1 msk råsocker vatten Salt, efter smak Peppar, efter smak 4 st potatisar, ca (350 g) 2 st morötter 2 st gula paprikor 1 bit rotselleri (ca 200 g)
Lufttorkad salsiccia

Lufttorkad salsiccia

Jag gjorde också en med vildsvinskött med kryddor som påminner lite om ”Il profumo del Chianti”. Torkad salvia, torkad rosmarin, malen enbär, fänkålsfrön, fänkålspollen, torkad chili