Vetebröd. Stollenbullar och Citronkrämsbullar. Vetebröd. Jag smaksätter dock mina Stollen på mitt eget sätt med citronskal, vanilj, hackade mandlar och romrussin och fyller med vaniljmarsipan
Blanda strösocker, vaniljsocker och citronskal. 500 g mix för vetebröd. rivet skal av 1 st citron. Tillred och jäs degen enligt anvisning på förpackningen
Vetebröd. Citron,. Vetebröd. Citron,. 2 citroner1. 5 dl strösocker50 g smör1 msk maizena2 ägg + 2 äggulor Riv skalet från citronen i en kastrull och pressa i saften från citronerna. 2 citroner1. 5 dl strösocker50 g smör1 msk maizena2 ägg + 2 äggulor Riv skalet från citronen i en kastrull och pressa i saften från citronerna. 2 citroner. 2 citroner
Det är vetebröd, eller bullar av något slag. Doften att vanilj och färsk citron som sprider sig i mitt kök gör det värt all tid jag la ner på att baka dem
Recept, grunddeg Vetebröd. När dessa är slut (vilket de säkert kommer att bli nu i helgen) så ska jag baka en ny sats med två andra fyllningar och då är jag sugen att testa citron/lakrits fyllning och karamell popcorn
Vetebröd. De senaste veckorna har min hjärna bombat mig med galet många receptidéer och en blev speciellt återkommande i olika format, så idag var jag tvungen att provbaka vetebullar med Kickgodis och citronfyllning
De döljs inte längre av vetebrödet och julkänslan är total. Istället för ett ensamt litet russin, väljer jag att garnera med en russinkräm som smaksatts med mörk rom och citron
Vetebrödet var ren lyx och förekom oftast bara vid festligare tillfällen, som t. Men nu sitter samtliga gäster vid bordet och har just förtärt Huîtres au naturel (naturella ostron som tillsammans med en fjärdedels citron på den här middagen serverades upplagda på tallrikar med servett inunder)