RAW FOODBOLLAR MEDSMAKAV CITRON OCH LAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var medoch sen är ju citron och lakrits partners in crime liksom
Blanda sötpotatistärningar med färsk timjan, chiliflingor och olivolja på en ugnsplåt. Skaka runt ingredienserna ordentligt så att bitarna blandas med kryddorna
Men problem är till för att lösas så med hjälp av lite glasyr, kokos och färska jordgubbar dekorerade jag över fadäsen och kakan ser lika underbart god och härlig som den faktiskt är
Dottern och jag var och hämtade ut paket och handlade lite förut och då sprang vi på de nya smakerna som kommit från Loka så de var man ju tvungen att handla med
Jag gjorde två smaker till helgen, jordgubbsglassoch den smak du ska få recept på nu – lemon curd. Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning
Använd gärna med halvfrusna bär så smoothien blir riktigt kall, alternativ mixa med några isbitar. Vi kan alltid behöva något som piggar upp när sommaren känns avlägsen
Det här är en lite friskare biskvi medsmakav citron och vit choklad, i miniformat. Ta ut plåten ur ugnen och dra bort bakplåtspappret med biskvierna på
citron, förrätt, jul, lax, laxcheesecake, laxtårta, midsommar, påsk. På lördag är det såklart Påskafton och för mig är det en självklarhet med denna läckerhet… en laxtårta med en fräsch smakav citron och örter
Gör gärna dubbelsats och dela med dig eller frys in till senare tillfälle. Denna kaka har jag själv testat fram strax efter det att jag hade varit på kurs med Mia Öhrn
Glaserade revben medsmakav ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. 1 citron, skalet. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog. 1 citron, skalet
Smakaav vinägretten med salt och peppar. Bönorna trivs mycket bra tillsammans medavokado, tomat, rödlök och basilika i en enkel citron- och vitlöksvinägrett
Snön lika vit som marängenoch solen som den syrliga curden. Som lemon curd över en kritvit maräng. En underbar liten sak med massor avsmak från passionsfrukt, citron och varm vanilj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.