Vetebröd äppelmos recept

Stolligt värre

Stolligt värre

Det är väl i princip ett vetebröd som är proppat med små fruktbitar och ett täcke av florsocker ovanpå

Fredagen den 13:e idag..vågar man baka då tro....

bullar och vetebröd. Skär i rutor och lägg på en klick smörfyllning och en klick äppelmos. Sockerbullar med äppelmos ca 40 st. ca 1 dl äppelmos. Sockerbullar med äppelmos ca 40 st. ca 1 dl äppelmos
Fattiga riddare med äppelmos och kanel

Fattiga riddare med äppelmos och kanel

Fast godast tycker barnen det är med vitt bröd, eller vetebröd. Fattiga riddare med hemlagat äppelmos. Hemgjort äppelmos är både gott, inte så onyttigt, om man inte häller i massa socker, och så är det användbart
Äppelgifflar

Äppelgifflar

Allt vetebröd går utmärkt att frysa och tinas bäst i rumstemperatur i sin förpackning. Välj lösa äpplen eller byt ut dem mot äppelmos

Vetebröd

Bred ut äppelmos eller sylt på degen, fördela sedan den rivna mandelmassan ovanpå. 2 dl äppelmos, eller sylt

Vetelängd med mandel och äpple

Följ receptet till vetebröd och fyllning äppelmos kanel uppvispat ägg till pensling pärlsocker hackad mandel GÖR SÅ HÄR

Dagens recept: Vetekaka med äpplen

Denna härliga kaka, som bakas i långpanna, är ett mellanting mellan vetebröd och paj. I stället för äppelklyftor kan du använda ett fast äppelmos eller mosade bär

Varm brödpudding

Strö resten av vetebrödet ovanpå. 250 g äppelmos eller annat mos. Skär vetelängden i tärningar. Rör ihop mjölk, ägg och socker

Söndagskaka

Bred över äppelmoset. Bred smeten över äppelmoset. 2 dl äppelmos. Ugn 175 grader. Skär brödet i cm stora bitar

Fattiga riddare

Servera riddarna med äppelmos. 8 skivor vetebröd eller vitt bröd. Vänd brödskivorna i mjölk. Stek dem i smör i en stekpanna på medelstark värme tills de fått färg och en frasig yta, ca 2 minuter per sida

Änglamat

Varva brödsmulor, äppelmos eller sylt och grädde i en skål eller i 4 skålar. 2 dl malt torrt vetebröd. 4 dl äppelmos eller anna sylt

Kanelbullar

  *** Andra recept på vetebröd/kanelbullar finner du här. Klassiska Kanelbullar / Vaniljbullar Mandelfyllda snibbar Vetelängd med äppelmos  och

Äppelgifflar

1.  Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. 2.  Rör i ägg, salt, socker och det mesta av mjölet