Lite vetebröd och bullar är väl alltid gott...
Att vara mamma och gilla livet
Att vara mamma och gilla livet
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 mars 2015, 00:00
  • 75 g mjukt smör
  • 2 dl Nutella
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g mjukt smör
  • 1 tsk kanel
  • 0.5 dl socker
  • 1 dl äppelmos..rör ev i ilte potatismjöl om det är väldigt löst
  • 75 g mjukt smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g färska hallon (frysta måste tinas i en sil, så de saftar av sig)
  • Grunddeg sk vanliga bullar ca 40-50 st
  • 1 pkt jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 12-13 dl mjöl
  •  
  • Ugn
  • 25 g jäst, dela en pkt på diagonalen
  • 2 dl kall mjölk
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 msk socker
  • 6 dl mjöl
  •  
  • Ugn
  • 25 g jäst, dela en pkt på diagonalen
  • 75 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk kardemummakärnor, stötta (2 tsk mald)
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 dl socker
  • 1 st ägg
  • 7 dl mjöl
  •  
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 tsk malen kanel
  •  
  • Vaniljkräm
  • 1 dl kokt marsán- eller vaniljkräm
  •  
  • Pensling
  • 1 ägg Glasyr:
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten
  •  
  • Ugn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.