Veggonuggets med jordnötssås, ugnsrostade morötter och sötpotatis.
Matilda
Matilda

Veggonuggets med jordnötssås, ugnsrostade morötter och sötpotatis.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Nuggets
  • 1 dl ströbröd
  • 2-4 msk vatten
  • 6 dl kokta kikärtor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 knivudd sambal oelek
  • salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk olja
  • 1-2 dl sesamfrön
  • olja
  • Jordnötssås
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1/2 st lime, saften
  • 2 tsk varmt vatten
  • 1 tsk riven ingefära
  • sambal oelek
  • 1-2 tsk soja
  • Ugnsrostade grönsaker
  • 7-8 st morötter
  • 1 st sötpotatis
  • salt och olja

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötter och sötpotatis, skär i stänger, lägg på en plåt och ringa över olja och strö över salt. Ställ in i ugnen. Låt ugnssteka i ca 20-30 min.

    2. Låt ströbröd förvälla i vatten i en skål.

    3. Mixa kikärtor med pressad vitlök grovt med mixerstav eller i en blender. Lägg i skålen med ströbröd, salta och rör i sambal oelek och potatismjöl samt sesamolja och olja.

    4. Forma smeten till bollar. Lägg sesamfrön på en tallrik och rulla bollarna i sesamfröna. Platta ut dem till nuggets (ca 0,5 cm i tjocklek).

    5. Hetta upp en stekpanna och lägg i olja. Stek på medelvärme i ett par minuter på varje sida.

    6. Under tiden kan du göra jordnötssåsen. Blanda jordnötssmör med saft av lime, riven ingefära, soja och sambal oelek. Vispa ut med några teskedar varmt vatten till en sås.

    Tillbehör: När nuggetsen är klara, servera med ugsrostade morötter, sötpotatis och jordnötssås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.