Vegetariska biffar keso recept

Vegetariska biffar

Vegetariska biffar

Ta av grytan från plattan och rör i keso, persilja och ströbröd, blanda väl till det tjocknar. Dagens recept är alltså, föga överraskande, vegetariskt och resulterar i linsbiffar som vi kryddat med indiska smaker
Årets vegetariska julmat

Årets vegetariska julmat

Biffar med keso, kidneybönor och kanel. I år bidrog jag med fyra saker till vårt vegetariska julbord
Biff à la Bönström

Biff à la Bönström

Annars kan keso vara att föredra om man vill att biffarna ska hålla ihop lite bättre än vad de gjorde för oss

Vegetariska bön- & kikärtsbiffar

Det blev goda bön- och kikättsbiffar som jag serverade med kruksallad, bladspenat, tomat, keso och vindruvor + gotlänsk dressing, flingsalt, balsamicosås och lite senap
Lättlagade linsbiffar med jordnötter

Lättlagade linsbiffar med jordnötter

Källan är "pappas vegetariska matkasse" som jag testade för ett tag sedan (och som ni får rabatt på om ni följer instruktionerna högst upp på min blogg)
Linsbiffar med cashewnötter

Linsbiffar med cashewnötter

Dessa vegetariskabiffar lutar lite åt falafelhållet men med extra crunch av de hackade cashewnötterna
Torsdag, Lamm!

Torsdag, Lamm!

Biffar av all färs är lite fantasilöst och att bara göra en vanlig lammstek av just steken likaså. Man kan stoppa i vad som helst, spenat, keso och krossade tomater med chili för vegetariskt alternativ
Kikärtsbiffar med chili

Kikärtsbiffar med chili

Ska tillägga att det nog är lite fel att kalla dom vegetariska eftersom jag har både ägg och keso i dom men så är jag inte vegan heller
Linsbiffar igen

Linsbiffar igen

Servera med sallad, diverse grönsaker, en klick keso/turkisk yoghurt/guacamole, quinoa/bulgur eller bara som de är
Bön- och linsbiffar

Bön- och linsbiffar

Klicka ut små biffar på en plåt och baka i 200 grader i ca 25-30 minuter. 1 dl keso. Mixa allt och smaka av
Kvällens middag: En repris av underbara linsbiffar

Kvällens middag: En repris av underbara linsbiffar

Och detta är verkligen en favorit, det är den godaste vegetariska rätten jag vet. Idag avnjöts biffarna med balsamkeso (dvs keso med några droppar balsamvinäger), sallad, morotsbitar och en tomat i skivor
Veckans vegetariska

Veckans vegetariska

Smält smör i stekpannan och klicka ner bollar/biffar som bryns tills de ser fina ut. Ät dem tillsammans med det andra du gjort sallad av (tomater och gurka från mammas växthus, paprika, rödlök, sockerärtor, avokado, ägg från Robert och Greta, rädisor, persilja och gräslök som du har ute och sen lite keso ovanpå)