Ta av grytan från plattan och rör i keso, persilja och ströbröd, blanda väl till det tjocknar. Dagens recept är alltså, föga överraskande, vegetariskt och resulterar i linsbiffar som vi kryddat med indiska smaker
Det blev goda bön- och kikättsbiffar som jag serverade med kruksallad, bladspenat, tomat, keso och vindruvor + gotlänsk dressing, flingsalt, balsamicosås och lite senap
Denna vecka blir det faktiskt två vegetariska rätter och ingen fisk, detta dels på grund av att det finns så mycket goda färska grönsaker att vi vill göra rätter med dem alla och att fisk inte riktigt är i säsong under tidig höst
Källan är "pappas vegetariska matkasse" som jag testade för ett tag sedan (och som ni får rabatt på om ni följer instruktionerna högst upp på min blogg)
Biffar av all färs är lite fantasilöst och att bara göra en vanlig lammstek av just steken likaså. Man kan stoppa i vad som helst, spenat, keso och krossade tomater med chili för vegetariskt alternativ
Och detta är verkligen en favorit, det är den godaste vegetariska rätten jag vet. Idag avnjöts biffarna med balsamkeso (dvs keso med några droppar balsamvinäger), sallad, morotsbitar och en tomat i skivor
Keso. Blanda keso, rivet päron, jordnötssmör, kanel och kardemumma. Kolla bara, den här frukosten består bland annat av äggvita, keso, grekisk yoghurt och valnötter, och bara för att jag var nyfiken, så googlade jag proteininnehållet per 100 gram. 3 msk keso
lite stekt lax eller kanske en klick keso. Vegetariskabiffar med sötpotatis, rödbeta och kikärtor. Biffarna med rivna morötter, kokta ärtor och lite stekt lax
Smält smör i stekpannan och klicka ner bollar/biffar som bryns tills de ser fina ut. Ät dem tillsammans med det andra du gjort sallad av (tomater och gurka från mammas växthus, paprika, rödlök, sockerärtor, avokado, ägg från Robert och Greta, rädisor, persilja och gräslök som du har ute och sen lite keso ovanpå)