Vispa ihop en påse marsánkräm (vaniljsås) med mjölk. Lägg sedan på jordgubbssylt över. Bred ut marsánkrämen (tjockt lager) och lägg sedan på jordgubbssylt över
Jordgubbssylt. 4 dl vaniljsås. Blanda vaniljkrämen med ca 2 dl av grädden. Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på sylten blandat med en knapp deciliter grädde
Servera med glass, vaniljsås eller grädde. Bland annat ska jag se till att göra mer jordgubbssylt, för den jag gjorde förra året på vår egna jordgubbar är den godaste sylt jag någonsin har ätit (ursäkta om det lät som skryt)
Köp ett paket av Oatlys vaniljsås och en burk ekologisk jordgubbssylt. Hej vänner. På fredag är det midsommar och jag misstänker att ni inte är de enda som sitter och funderar på vad ni ska laga till polarna/familjen/släkten som ni ska fira med
Slipens kvällsmeny är indelad i tilltugg (bl a ostron, surdegskroketter med rökt fisk och romdipp och rostad blomkål med tryffel och bacon, 35-65 kr), förrätter (bl a råbiff på innanlår med dijonsenapsmajonnäs, syrad grädde och surdegsmulor, blåmusselkräm under tunt skuret innanlår med picklad lök och friterade lökringar och rökta räkor med aioli, 75-165 kr), varmrätter (bl a ugnsgrillad kungskrabbarm, hängmörad Skarebiff med örtsmör och steksky och rödvinskokt lammtunga med lufttorkad fläsksida, timjan och vitlök, 110-1200 kr, där vissa rätter delas mellan 2-6 personer), tillbehör (bl a pommes frites, grillad Hörningsholms sparris med riven Duraost och rökta rotgrönsaker och spräckt rotsellerisås, 20-55 kr) samt efterrätter (bl a marängsviss med rostade nötter, varm muffin, vaniljsås, jordgubbssylt och vispgrädde och miniradiokaka, 20-150 kr)
När man åt middag hos farmor så fick man också alltid efterrätt och då gärna bärpaj med hemgjord vaniljsås, manna- eller risgrynspudding eller maizenapudding
Brer sen över en lager jordgubbssylt, på med ny botten och samma fyllning på den. Blandar 3 dl vispad grädde med ungefär samma mängd vaniljkräm (köper vanlig kallrörd vaniljsås fast blandar med mindre mjölk)
2 dl jordgubbssylt. 2 dl marsansås eller egen vaniljsås. Blanda ca 1 dl vispad grädde med ca 1 dl jordgubbssylt, och bre över marssåsen, avsluta med skivade jordgubbar och gör sen likadant på andra lagret,. 2 dl jordgubbssylt. 2 dl marsansås eller egen vaniljsås