Möjligtvis på en inte allt för söt rabarberpaj (till vilken jag ändå föredrar vaniljkräm/visp). Men lik förjolat kunde jag inte låta bli att vispa min egna när det för många år sedan dök upp ett recept på just fluff i mattidningen Elle à la carte som tydligen heter Elle Mat & Vin numera
Riv mandelmassan och blanda i omgångar ner vaniljkrämen i den till en slät mandelkräm. Dela och skrapa ur vaniljstången till päronen och lägg fröna och stången i en kastrull med vin och vatten
Blåbärsmuffins med vaniljkräm och havresmulSalsa Fresco – gott till tacos. I helgen hade jag en liten tjejkväll hemma hos mig, och som vanligt blev det lite blandade godsaker – vin, ost, kex, frukt, chark och marmelad förstås
Riv mandelmassan och blanda i omgångar ner vaniljkrämen i den till en slät mandelkräm. Dela och skrapa ur vaniljstången till päronen och lägg fröna och stången i en kastrull med vin och vatten
Till försnacks serverades jerkpopcorn med mojitoslush, till förrätt sötpotatis och linssoppa med choklad och habaneroglazad ananas, till huvudrätt jerkgrillade oumphribs med apelsin och kokosris samt mangosalsa och bönfiesta och till efterrätt en choklad crumb cake med kokos och vaniljkräm och romkryddad nicecream
Vaniljkräm med kardemumma. Moscatelvin. Koka upp vinet tillsammans med sockret, lägg ned rabarbern och låt sjuda i en till två minuter, dra bort från värmen och låt rabarbern svalna i lagen
En dessert som ser ut som vaniljkräm, men smakar vin. Det är tur att man blir klokare när man blir äldre – med tiden har jag lärt mig att älska denna sammets-lena kräm, här smaksatt med choklad och marsalavin
En dessert som ser ut som vaniljkräm, men smakar vin. Genom att sedan att kyla och värma den till bestämda gradtal tvingar man kakaofettet att kristalliseras i den av sex möjliga former, betaformen, som ger chokladen bäst egenskaper
Vaniljkräm. Häll upp dem på ett fat och stänk över vin. portvin eller sherry. Fördela nu i lager i portionsglas eller i en glasskål, rabarberkompott, makroner, vaniljkräm och grädde x 2