2. Vispa ägg och sötning fluffigt tillsätt grädde och avsvalnat smör.
3. Ha i de torra ingredienserna och låt svälla en stund, ca 10 minuter.
4. Forma små runda bollar med fuktade händer (ca 15 st)och lägg dem på en bakplåtsbeklädd plåt. Använd med fördel ett i teflon eller silikon.
Lägg inte för nära varandra då de flyter ut.
5. Grädda 175 grader i ca 20-30 minuter tills de fått en fin färg.
Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver i en annan bunke. 3/4 tsk vaniljpulver. Hemmagjord glass, tillsammans med svenska jordgubbar är en svårslagen kombo
Kompotten fick kröna en gröt kokad på kornflingor, vaniljpulver och havredryck. Jag kände att jag ville få någon form av sommarkänsla denna kyliga morgon, så efter lite rotande i frysen hittade jag en påse med rabarber från i somras som tillsammans med hallon och kardemumma kokade ihop till en härlig kompott
Blåbärsmuffins med vanilj och kardemumma2 ägg1/2 dl mjölk1/2 dl kvarg1/2 dl vaniljyoghurt (går bra med mer kvarg eller tex turkisk yoghurt om man inte har vaniljyoghurt hemma)1 msk fiberhusk/pofiber1 dl mandelmjöl1 dl dinkelsikt1/2 dl sojamjöl1 dl sötströ / sukrin2 dl blåbär ( lite potatismjöl / maizena)1,5 tsk kardemummaen nypa vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverSätt ugnen på 200 grader
Jag hade även vaniljstång hemma så den fick åka i också. Jag har ju redan gjort en rabarbermarmelad på bloggen, men denna blir lite annorlunda med kardemumma i
1-2 tsk kardemumma. 2 tsk vaniljsocker. 1-2 tsk kardemumma. 2 tsk vaniljsocker. Hej min vän,. Hur mår du. Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis
Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster) Inkokta äpplen med Vanilj, Kanel, Kardemumma & Stjärnanis
½ msk vaniljsocker. ½ tsk malen kardemumma. ½ msk vaniljsocker. ½ tsk malen kardemumma. Idag har vi bakat med äpplen från vårt vinterträd, det blir lite fallfrukt efter gallring som är riktigt syrliga nu och inte alls goda att äta som dom är men i en kaka är dom helt perfekta
Vispa ägg, strösocker och vaniljstångens ploppar vitt och riktigt pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma, citronskal och saft, samt salt, och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten
Jag serverar mina äpplen med min hemmgjorda vaniljsås(recept finns under kategorin bakat). Till två äpplen, blandade jag 1dl grovriven mandelmassa men 1tsk nystött kardemumma, 1tsk kanel, 1msk råsocker och en nypa vaniljsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.