Färsk basilika. Nu räckte det till både en svampbruschetta och en västerbottenpaj med kantareller. Toppa varje bröd med en skiva prosciutto och strimlad basilika
Därefter åt vi ostar (manchego, brie, gryére, blåmögel och comté) med hemkokta syltar och marmelad (jordgubbsmarmelad med ingefära och passion, jordgubbsmarmelad med svartpeppar och basilika, päronmarmelad med saffran och chili och persikomarmelad med vanilj)
Västerbottenpaj är ju en klassiker, men vid ett "knytis" för ett tag sedan minimerade jag antalet "ostpajer" på bordet genom att istället ta med en tomatpaj och en potatispaj
Måndag - Västerbottenpaj med fetaost. Färsk mozzarella, tomater och basilika. Varför inte inleda veckan med en vegetarisk måndag i form av en Västerbottenpaj
Även en västerbottenpaj med kantareller och lingon serverades men glömde ta bild på den. Basilikasås, Citron och dillsås, Avocadocremé, Chevrécreme, och vitlökssås
Blanda basilikakrämen med resten av Creme Fraichen i en skål. Basilikasill 4-6 pers. 1 kruka Basilika. Lägg i basilikablad och 1 dl Creme Fraiche i en mixer till en grön kräm. Mini Västerbottenpajer 8 små pajer/krustader. 1 kruka Basilika
Sen stänkte jag på med lite basilikavinäger som Magnus hade med sig hem från Frankrike sist. Och hos oss bjöds det på västerbottenpaj till förrätt och nu bjuder jag er på receptet för fler somriga tillfällen att tillaga denna underbara paj
Västerbottenpaj med gyllene kantareller, Fröknäcke och Mandelsmör. Denna härligt krämiga brietårta med cocktailtomater, len olivolja, färsk basilika och persilja var det premiär för vid årets kräftskiva och den gjorde succé
När vi för några helger sedan hade vårt årliga kräftkalas, då vi bland annat bjöd på Västerbottenpaj med gyllene kantareller och Varm brietårta med tomat, basilika och persilja, fanns även dessa Bakade betor på buffébordet