Nu är vi där igen – ikräftanstid, denna underbara augustimånad. Och igår hade vikräftskiva här hemma, som alltid en trevligtillställning med massor av läckra kräftor, goda ostar och givetvis en härlig paj
Förra veckoslutet hade vi Borgå-gänget på besök, och då bakade jag tvåpajer. Då jag lagade pajerna var jag aningen lat, och eftersom det fanns en hel del annat att göra och förbereda inför tuparena bestämde jag mig för att använda färdigt pajbotten (pirkkas)
Undertiden. Idag blev det en ost och skink paj med broccoli och smulad feta ost. Hade inte planerat någon middagdirekt utan öppnade frysen som inspirations källa
Min underbara paj, måste säga så själv. Den är oslagbar och otrolig god. Finns flera varianter på den HÄR, annars gjorde jag precis denna LCHF paj med kyckling, fetaost och paprika…
Undertiden. Shepherd's pie är en Engelsk klassiker som görs med kött/köttfärs och potatismos täcke. Har du tröttnat på dem vanilgaste köttfärsrätterna så är denna paj ett trevligtalternativ
Kavla ut mellan två ark plastfolie, rulla upp på kaveln och lägg över i formen. Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl
Blanda snabbt samman ingrediensernatill pajdegen, använd gärna matberedare. Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.