Skala lök, vitlök, morot och sellerin. Hacka löken, pressa vitlöken och riv morot och rotselleri. 1 bit rotselleri (lika stor som moroten). 200 g riven västerbottenost
(Idag provade jag att lägga västerbottenost på några kräftor. En långpanna med havskräftor, vitlök, chili, persilja, selleri, schalottenlök och vitt vin
Skala och skiva potatis, rotselleri, lök och vitlök tunt. 2 kg mandelpotatis (eller annan potatis av mjölig sort)1/4 st rotselleri (200 g)1 st gul lök3 klyftor vitlök8 dl visp eller matlagningsgrädde1 1/2 msk flytande kycklingfond1/2 kruka färsk timjan1 msk flingsaltsvartpeppar från kvarn3 msk smör300 g kantareller2 dl riven VästerbottenGör så här. Koka upp grädde, kycklingfond och kryddor tillsätt potatis, selleri, lök och sjud (koka långsamt) i 10 minuter. Blanda svamp med potatis och 2/3 av västerbottenosten. 1/4 st rotselleri
Västerbottenost, selleri och äpple är ju oftast bra kompisar med vilt och så även i detta fallet, några kokta kalla potatisar och blomkål fyllde ut salladen bra
Servera toppad med tex Västerbottenost, snabbstekt grönkål, pumpafrön och lite olivolja. Strimla löken, vitlök, tomater, zucchini och selleri – behöver inte va så noga
Kavla ut smördeg, lägg en bit västerbottenost och gräslök i mitten och vik sedan över en kanten. Hacka lök och vitlök och selleri, fräs i smör tills de är genomskinliga, tillsätt de delade tomaterna och rör ner salt och peppar och socker
Skala sellerin och skär i kuber. Lägg i sellerikuberna och den smörstekta shalottenlöken. Det är gott att servera varma smörgåsar med dijonsenap på smöret som täcks av en smakrik ost såsom prästost eller västerbottenost som får smälta i 175 grader i ugnen. 1 sellerihuvud, skalat och skuret i tärningar. Låt koka i 20-30 minuter tills sellerin är helt mjuk. 1 selleri
200 g selleri. 200 g västerbottenost. salta och peppra biffraden ordentligt och bryn den i en stekpanna. Sätt i en stektermometer och stek färdigt på låg värme, ca 100-125 grader till önskad stekgrad
Skala och skiva potatis, rotselleri, lök och vitlök tunt. Koka upp grädde, kycklingfond och kryddor tillsätt potatis, selleri, lök och sjud (koka långsamt) i 10 minuter. Blanda svamp med potatis och 2/3 av västerbottenosten. 1/4 rotselleri (200 g). 2 dl västerbottenost riven
½ stjälkselleri. ½ stjälkselleri. Skär ned selleri, morot och lök i ca 3 cm stora bitar, rör ihop med chutneyn och oljan. Beräkna ca 0,75 dl riven västerbottenost/portion – rör ihop med potatisen och stek antingen som en hel kaka eller som mindre portioner, stek på medelhög värme tills de får en gyllene färg