Ungsbakad färskpotatis recept

Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin

Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin

Potatisen blir mycket god och är ett gott alternativ till ungsbakad potatis om man inte har en ugn. 1 påse delikatesspotatis, eller borstad färskpotatis med skalet på. 1 påse delikatesspotatis, eller borstad färskpotatis med skalet på
Lax med basilikasås och primörer

Lax med basilikasås och primörer

Färskpotatis. Färskpotatis. Vi hade en lördag utan fiskhataren (tonårssonen) så passade vi på. Dottern fick fiskpinnar och smörmosad potatis och sparris
En delikatess från Öster

En delikatess från Öster

Ungsbakad eller panerad och stekt med diverse tillbehör, gärna lite syrliga, en förträfflig middag i samklang med en god Riesling

Linie Award 2015 i Stadshuset

Ungsbakad laxfilé med havskräfta, grön och vit sparris, gurka, färskpotatis, vaktelägg och pepparrotshollandaise (vinnarrätten 2014)
Rödtunga med grönsakstopp

Rödtunga med grönsakstopp

Lägg upp fisken, som nu bör ha en rund fin form, fördela hacket över och servera med kokt färskpotatis och dill
Köttfärsbiffar med ungsbakad färskpotatis och bearnaiesås

Köttfärsbiffar med ungsbakad färskpotatis och bearnaiesås

Låt smöret svalna något innan det vispas nedTa av kastrullen när smöret skall vispas nedGör såsen så den kan serveras direkt efter tillagningen, tar ca 20 minuterFör 4 personer Biffar500 g blandfärs2 msk HP-sås1 vitlöksklyfta1 ägg1 msk gräddesalt & peppar1 msk smör1 msk olivolja Potatis400 g färskpotatis4-8 primörmorötter (eller valfri rotgrönsak)3-4 vitlöksklyftor2 msk olivoljasaltBearnaiesås Tillbehör4 dl haricots verts1/2 msk smörsalt Gör så här
Ungsbakad lax med romsås

Ungsbakad lax med romsås

KommentarServera helst med oskalad färskpotatis eller papas arrogadas (potatis som kokas oskalad i hälften vatten och hälften salt)
Pinfärsk fisk i majkvällen

Pinfärsk fisk i majkvällen

Primörer i form av färskpotatis, vit sparris, skärbönor och färsk rödlök nättkokades och så hjälptes syrran och jag åt för att få till en hollandaise som piffades med stora mängder finhackad ramslök