Potatisen blir mycket god och är ett gott alternativ till ungsbakad potatis om man inte har en ugn. 1 påse delikatesspotatis, eller borstad färskpotatis med skalet på. 1 påse delikatesspotatis, eller borstad färskpotatis med skalet på
Färskpotatis. Färskpotatis. Vi hade en lördag utan fiskhataren (tonårssonen) så passade vi på. Dottern fick fiskpinnar och smörmosad potatis och sparris
Låt smöret svalna något innan det vispas nedTa av kastrullen när smöret skall vispas nedGör såsen så den kan serveras direkt efter tillagningen, tar ca 20 minuterFör 4 personer Biffar500 g blandfärs2 msk HP-sås1 vitlöksklyfta1 ägg1 msk gräddesalt & peppar1 msk smör1 msk olivolja Potatis400 g färskpotatis4-8 primörmorötter (eller valfri rotgrönsak)3-4 vitlöksklyftor2 msk olivoljasaltBearnaiesås Tillbehör4 dl haricots verts1/2 msk smörsalt Gör så här
Primörer i form av färskpotatis, vit sparris, skärbönor och färsk rödlök nättkokades och så hjälptes syrran och jag åt för att få till en hollandaise som piffades med stora mängder finhackad ramslök