Du hör ju själv, knäckigt brynt smör, sötmustig ugnsbakad pumpa mosad till krämig konsistens, syrligt äpple, aromatiska örter och så sötsyrliga långrostade tomater med en superkoncentrerad tomatsmak på det – så mycket aromer, så många härliga smakkompisar, så helt otroligt perfekt höstmysmat
Blanda i linser, tomater, salt och peppar. 500 g konserverade körsbärstomater. 4 skinn- och benfria, fjällade skivor av färsk lax, à ca 150 g 1 citron, rivet skal och saft 2 msk smör 2 små rödlökar ca 2 msk olivolja 2 tsk finhackad färsk timjan salt och svartpeppar 400 g kokta gröna linser 2 bladselleristjälkar 2 morötter 1 zucchini 1 gul lök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk olivolja 1 tsk finmalen torkad rosmarin 500 g konserverade körsbärstomater 1 tsk citronzest salt och svartpeppar
Beroende på vad man ska servera dem till så kan det också vara gott att tillsätta vitlök och örter. Efter jul och nyårsmaten satt dessa ugnsbakadetomater tillsammans med stekt kyckling och sötpotatissmash helt super
Skölj och grovhacka örterna. Skölj och skär tomaterna i kvartar. Lägg i tomater och bönor. 250 g körsbärstomater. 2 dl färska grovhackade örter, t ex timjan, oregano, persilja…
färska örter. Tomatsoppa is da shit. färska örter. Jag har tidigare gjort på krossade tomater, vilket också är gott, men efter tomatsommaren vi haft i år är färska ett måste