Ugnsbakad rödlök recept

Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök

Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök

Och just den här dagen när vi åt rödspättan hade vi en burk potatissallad och picklade rödlök kvar i kylen från helgen innan, men potatismos och gröna ärter skulle också passa fint
Ugnsbakad BBQ-lax med grapefrukt, rödlök & fänkål

Ugnsbakad BBQ-lax med grapefrukt, rödlök & fänkål

Skala rödlöken och skiva tunt, tunt. 1 rödlök. 1 rödlök. Jag har gjort det igen. Följt ett recept, alltså. Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Ugnsbakade medelhavsgrönsaker med halloumi

Ugnsbakade medelhavsgrönsaker med halloumi

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Medelhavsgrönsaker 1 st paprika 0,5 st zucchini 0,5 st aubergine 125 gram körsbärstomater 1 st rödlök(ar) 4 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 2 krm torkad timjan 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 kruka(or) basilika Tillbehör 200 gram halloumi 0,5 msk olivolja 30 gram ruccola Köp receptet Näringsvärde Kcal
Ugnsbakad lax i het och syrlig thaisås

Ugnsbakad lax i het och syrlig thaisås

Lägg salladsärtor och klyftad rödlök över laxen. 11 rödlök, i tunna klyftor. 1600 g laxfilé, i 4 portionsbitar 400 ml kokosmjölk 2 klyftor vitlök, rivna 4 cm ingefära, riven 1-2 msk röd currypasta (beroende på styrka) 1 lime, rivet skal och pressad saft 3 msk fisksås 2 msk farinsocker 1 rödlök, i tunna klyftor 150 g salladsärtor 1 röd chilifrukt, i tunna skivor
Ugnsbakade rotfrukter

Ugnsbakade rotfrukter

Efter ca 15 min koktid tillsätts rödlök som skurits i klyftor. 1 rödlök. Sätt ugnen på 225 grader. Skala rotfrukterna och skär dem sedan i små bitar eller strimlor
Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

4 Mos 900 g mjölig potatis 2 dl mjölk salt och peppar Korv 550 g falukorv 2 msk senap 2 msk ketchup 1 dl bostongurka 1 dl riven ost 1 msk ströbröd Tomatsallad 2 tomater 1 rödlök 2 tsk olja 2 tsk vinäger Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ugnsbakad falukorv

Ugnsbakad falukorv

2 rödlökar. Sätt ugnen på 225 grader. Dra skinnet av korven. Skär den i skivor, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form