Blanda grädde med majonnäs och dill. 11 knippa dill. 14 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst) salt citronpeppar 3 dl vispgrädde 2 msk majonnäs 1 knippa dillLägg laxbitarna i en smord ugnsfast form
2 kg laxfilé. 5 dl hackad dill. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Blanda crème fraiche, grädde och dill i en skål. Ugnsbakad lax med citron- och dillsås (4 portioner). 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad). 1/2 dl dill (färsk eller fryst). Skriv ut 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad). 1/2 dl dill (färsk eller fryst)
Strö flingsalt, lite vitpeppar och rikligt med dill över fisken, lägg sedan citronskivorna ovanpå. Till middag serverades det ugnsbakad laxsida med rostad brysselkål, kokt potatis och hemmagjord hovmästarsås
Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Tillsätt dillen och vispa i smöret. 800 g laxfilé. 1 dl dill. 800 g laxfilé benfri mittbit av med skinn 7 msk gorgonzola eller blåmögelost St Agur 1 msk smör salt Sherrysås. 1 dl sherry torr 1 st grönsaksbuljongtärning 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl dill finhackad 1 msk smör Servera med
Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Tillsätt dillen och vispa i smöret. 800 g laxfilé. 1 dl dill. 800 g laxfilé benfri mittbit av med skinn 7 msk gorgonzola eller blåmögelost St Agur 1 msk smör salt Sherrysås. 1 dl sherry torr 1 st grönsaksbuljongtärning 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl dill finhackad 1 msk smör Servera med
dill. Blanda grädden med fond och hackad dill. Dekorera med dill och gräslök. dill. 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 1 dl dill, hackad. Relaterat Ingredienser, ca 4 portioner 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 1 dl dill, hackad