Ugnsbakad laxfilé dill recept

Ugnsbakad laxfilé

Ugnsbakad laxfilé

Blanda grädde med majonnäs och dill. 1 knippa dill. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar

UGNSBAKAD LAXFILÉ

Blanda grädde med majonnäs och dill. 1 knippa dill. 1 knippa dill. Enkel och god. Om man vill att det ska vara mycket sås så gör dubbel sats av såsen
Ugnsbakad laxfilé

Ugnsbakad laxfilé

Blanda grädde med majonnäs och dill. 11 knippa dill. 14 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst) salt citronpeppar 3 dl vispgrädde 2 msk majonnäs 1 knippa dillLägg laxbitarna i en smord ugnsfast form
Ugnsbakad fylld laxfilé

Ugnsbakad fylld laxfilé

Blanda samman majonnäs, crème fraiche, dill, persilja, limeskal och krabbpastej till en jämn smet. 800 g laxfilé. 2 msk dill
Ugnsbakad lax med vitlökssås

Ugnsbakad lax med vitlökssås

dill. Garnera fiskrätten med lite hackad dill och servera med ris och en god sallad. dill. 4 bitar laxfilé. 4 bitar laxfilé
Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

Ugnsbakad rosépepparlax med romsås

2 kg laxfilé. 5 dl hackad dill. Krossa pepparn och blanda den med socker och salt. Gnid in laxens köttsida med blandningen och låt den vila i kylen i 1 timme, tills salt och socker lösts upp
Ugnsbakad lax med citron- och dillsås

Ugnsbakad lax med citron- och dillsås

Blanda crème fraiche, grädde och dill i en skål. Ugnsbakad lax med citron- och dillsås (4 portioner). 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad). 1/2 dl dill (färsk eller fryst). Skriv ut 600g laxfilé (i hel bit eller som portionsfiléer, antingen färsk eller fryst och tinad). 1/2 dl dill (färsk eller fryst)
Ugnsbakad laxsida

Ugnsbakad laxsida

Strö flingsalt, lite vitpeppar och rikligt med dill över fisken, lägg sedan citronskivorna ovanpå. Till middag serverades det ugnsbakad laxsida med rostad brysselkål, kokt potatis och hemmagjord hovmästarsås
Ugnsbakad laxsida

Ugnsbakad laxsida

Strö på dill. dill. 1 kg laxfilé. 1 dl dill, persilja och gräslök. Blanda olja, citronskal och saft, riven ost, örter, honung, salt och peppar
Lättrimmad ugnsbakad lax

Lättrimmad ugnsbakad lax

ca 1 kg laxfilé 1 msk salt 1 msk strösocker 2 krm vitpeppar gärna nymald 4 dl vispgrädde 1 msk pressad citron 2 krm malen svartpeppar eller  2 krm malen vitpeppar 1,5-2 dl klippt dill. 1ca 0,5 dl klippt dill 6 msk riven pepparrot. 1ca 1 kg laxfilé. 14 dl vispgrädde 1 msk pressad citron 2 krm malen svartpeppar eller  2 krm malen vitpeppar 1,5-2 dl klippt dill. 1ca 0,5 dl klippt dill 6 msk riven pepparrot
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Tillsätt dillen och vispa i smöret. 800 g laxfilé. 1 dl dill. 800 g laxfilé benfri mittbit av med skinn 7 msk gorgonzola eller blåmögelost St Agur 1 msk smör salt Sherrysås. 1 dl sherry torr 1 st grönsaksbuljongtärning 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl dill finhackad 1 msk smör Servera med
Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Ugnsbakad lax med gorgonzola och sherrysås

Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Tillsätt dillen och vispa i smöret. 800 g laxfilé. 1 dl dill. 800 g laxfilé benfri mittbit av med skinn 7 msk gorgonzola eller blåmögelost St Agur 1 msk smör salt Sherrysås. 1 dl sherry torr 1 st grönsaksbuljongtärning 2 dl crème fraîche 1 dl grädde 1 dl dill finhackad 1 msk smör Servera med
Ugnsbakad lax med dillsås

Ugnsbakad lax med dillsås

dill. Blanda grädden med fond och hackad dill. Dekorera med dill och gräslök. dill. 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 1 dl dill, hackad. Relaterat Ingredienser, ca 4 portioner 600 gram laxfilé, jämntjock bit (portionsfiléer går lika bra. 1 dl dill, hackad