Ugnsbakad laxfilé bönor recept

Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

Ugnsbakad lax med kantareller, färska bönor och hasselnötter

4 400 g färska bönor t ex vaxbönor eller haricots verts 1 blomkål (à ca 600 g) 1 citron 2 msk olja 1 msk hackad färsk timjan 2 1/4 tsk salt 1 tsk svartpeppar 4 port laxfilé (à ca 140 g) Kantareller 2 schalottenlökar 250 g kantareller 2 msk smör 1/2 tsk salt 1/2 dl hackade rostade hasselnötter 1 dl riven pecorinoost eller parmesanost Lägg till i inköpslistan
Ugnsbakad lax med grönsaker

Ugnsbakad lax med grönsaker

4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
RECEPT: Ugnsbakad lax med senapsröra deluxe!

RECEPT: Ugnsbakad lax med senapsröra deluxe!

Lägg laxfilén i en ugnssäker form och salta den om båda sidor. Det blev en lyckad lax igår Jag serverade laxen tillsammans med en fräsch sallad med en simpel dressing (balsamvinäger, olivolja, salt och peppar) samt vita bönor i senapsdressing
Ugnsbakad ryggfilé av lax

Ugnsbakad ryggfilé av lax

Laxen var en ryggfilé som serverades med färspotatis, bondbönor och gräddmajonnässås. Skala bondbönorna och skrapa´potatisen
Ugnsbakad lax med bacon och tomater

Ugnsbakad lax med bacon och tomater

Jepp du läste rätt, fem ingredienser är det enda du behöver för den här smarriga fiskmiddag, lax + tomater + ingefära + vitlök och slutligen bacon som pricken över laxfilén, summa summarum fem

PÅSKMIDDAG DE LUXE

Ugnsbakad lax med musslor. Från tidningen valde jag ut tre recept till påskbuffén, Lax med musslor, Ädelostpaj med sparris samt Bönor med bacon och mandel
Laxtacos

Laxtacos

För fredagströtta rekommenderar jag tillbehöret ”blanda ner svarta bönor i salsasås” till. svarta bönor i salsasås
Ugnsbakad laxfilé Lorensborg

Ugnsbakad laxfilé Lorensborg

Putsa laxfilén helt fri från ben. 1 burk Vita bönor i tomatsås. Dela filén i fyra stora bitar. Läggvarje bit med skinnsidan ner mot skärbrädan
Ugnsbakad lax med knaprigt täcke

Ugnsbakad lax med knaprigt täcke

Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form. Servera på salladsbädd tillsammans med ris och blandade bönor. 4 pers4 bitar laxfilé, cirka 800 gramSalt50 gram smör1/2 dl ströbröd2 dl cashewnötter. Jag använde osaltade1-1 1/2 tsk sambal oelek1 vitlöksklyfta1 st lime, alt 1 citronLägg laxfiléerna i en ugnssäker form. 4 bitar laxfilé, cirka
Lax med mandelpotatis och fetaostsås

Lax med mandelpotatis och fetaostsås

Ugnsbakad lax som marineras i en god marinad och serveras med lite roligare potatis än vanligt kokt. Lägg potatisen och bönorna i en ungsform
Lax med tomatcrèmesås

Lax med tomatcrèmesås

Jag serverade den till ugnsbakad lax, ris och gröna bönor – en oerhört snabblagad festlig vardagsrätt

Ugnsbakad lax med champagnesås

Blanda apelsinklyftor, ärter eller bönor, selleri och ärtskott. 1½ kg skinn- och benfri laxfilé. 300 g sockerärtor eller sockerbönor

Lax ugnsbakad med konfiterade tomater

Lägg en bit laxfilé per person, med eller utan skinn, i en smord ugnsfast form. Servera laxen med de fylliga tomaterna och någon härlig grönsak, som broccoli, gröna bönor eller sockerärtor

Laxspett med gari och squashsallad

Blanda med spenat, bönor och groddar. 600 g laxfilé. 1 dl frysta sojabönor. 1.  Gari. Skala ingefäran, gärna genom att skrapa av det yttersta skalet med en tesked