9-12 färskpotatisar
Vispa grädden lätt fluffig och tillsätt majonnäsen. Smaka av med salt, socker och vitpeppar samt senap och citronsaft. Rör samman det hela och sätt till dillen.
av
170 grader
Lägg in laxen och kör tills innertemperaturen når
50 grader
Servera som på bilden, med en skiva citron och en dillvippa
Skölj dom därefter i kallt vatten och dra av skalet. Lägg upp salladen och plocka över laxbitar. Blanda salladen och betorna med olivolja och citronsaften precis före servering och smaka av med flingsalt
Dessutom lite ugnsbakade körsbärstomater som jag lagt in i olivolja. Det har jag använt i den här goda laxrätten, som jag bakar på riktigt låg ugnsvärme med ett smakrikt smultäcke av mandel, kokos och persilja
Smaka av med salt och peppar och severa. Om jag får tag på ett stycke lax en helsida eller gärna en hel tycker jag det är godast att ugnsbaka den på låg temperatur lite längre
Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenaten och sötpotatisen. laxfiléer. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Fördela blandningen över laxen. Garnera laxen med fina dillvippor och citronskivor. När ca 10 minuter återstår fördelas kräftstjärtarna över laxen. 600 g laxfilé utan skinn och ben
Mixa slätt med en stavmixer. Lax. Lägg laxfiléerna i en liten ugnsfast form. Toppa salladen med de bakade tomaterna och servera till den gratinerade laxen och potatisen
Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Servera laxen med rostad potatis och kokt broccoli. 4 portionsbitar laxfilé, à 175 g. Baka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 1Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.