Den här ugnsbakade saftiga laxen med en len citron och basilikasås fick bli veckans fiskrätt. 500 - 600 g laxfilé med skinn. Några kvistar färsk rosmarin och timjan (jag tog 1 rejäl kvist rosmarin och ca 6 - 7 små kvistar timjan). Värm ugnen till 200 C och klä en liten ugnsfast form (lagom stor för laxen) med bakplåtspapper. 4 portioner 500 - 600 g laxfilé med skinn. Några kvistar färsk rosmarin och timjan (jag tog 1 rejäl kvist rosmarin och ca 6 - 7 små kvistar timjan)
Häll olja i en ugnsform, lägg i laxfilé, blomkålsbuketterna, plommonen och rosmarin. 4 st laxfilébitar à 120-130 g. 11 tsk torkad rosmarin. 1Lägg upp laxen och det goda från formen tillsammans med potatis på en tallrik
Men jag tog lite mindre rosmarin och laxfilé med skinn som blir saftigare och smakar mer – och så förenklade jag receptet en smula och pressade grapefrukten istället för att skära ut hinnfria klyftor
Ugnsbakadlax toppad med den fantastiska basilikasåsen och till detta ugnsbakade grönsaker som färska rödbetor, palsternacka, morot, sötpotatis, rotselleri och potatis
Ugnsbakad Ädelost med varma Hjortron. Tillsammans med mängder av ägg, ostar, smör, lax, räkor, lamm och annat som hör Påsken till, blir det inte så höga kolhydratvärden på det stora hela
Brysselkålen serverades här med ugnsbakadlax och en god sås. en kvist färsk rosmarin eller torkad. Fräs bacon tillsammans med hackad rosmarin i smör i en stekpanna någon minut
Till varmrätt blev det ugnsbakadlax med dillhollandaise helt enligt Världens bästa matblogg och till det en sallad på purjolök, tomat, vattenmelon, fetaost, bladpersilja och salladsbasilika
Lax med ugnsbakad sötpotatis och grönsaker i tomatsås. Laxen i ugnen på 225 C i ca 15-20 minuter. Sötpotatisen skär jag i stavar, droppar över lite olivolja, salt & peppar, timjan, rosmarin och in i ugnen på 225 C i ca 20 minuter eller tills de är mjuka