Det här är den godaste sockerkaka jag vet. Jag är verkligen ingen sockerkaksfantast, så min erfarenhet av dylika bakverk är därför starkt begränsad, men jag tycker att den här kakan slår det mesta i kategorin mjuka kakor (förutom brownies eller kladdkaka, men de spelar ju i en helt annan liga)
4-5 äpplen. 1125 g rumsvarmt smör. 11 1/2 dl strösocker. 12 dl vetemjöl. 13/4 tsk bakpulverSkala och skiva äpplena grovt och lägg dem i en smord ugnsfast form
I helgen har vi haft veggo-besök så på fredagskvällen åt vi lite enkel vegetarisk plockmat. Saltbakade färskpotatisar, sallad, oliver, fetaoströra, guacamole, och vitlökstomater och vitlökschampinjoner bestod det av
Tina spenaten och låt den rinna av i en sil. Blanda gräddfil och grönsaksfond. Vispa upp äggen lätt. Blanda alla ingredienser och häll smeten i en lätt smord form
)Först ut blev Gunillas äppelkaka i långform. ) Gunillas äpplekaka6 ägg4½ dl socker4½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver6 st äpplen Smörj och bröa en långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.