På bordet fanns också ugnsbakadlax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Hacka körveln fint, riv skalet och pressa saften av en lime. Ställ in i ugnen tillsammans med laxen. Blanda körveln med yoghurten och lime-honungen, ställ kallt
körvel. Strö salt på laxen och även på köttsidan av den andra laxdelen. Bred ut zucchini- och örtblandningen på laxen och lägg den tunnare delen över med skinnsidan upp
Serveras med fördel till ugnsbakadlax och ris. 2 dl vatten2 dl vitt vin2 dl creme fraiche1 fiskbuljongtärning1 msk smör1 msk mjöl2 msk hackad persilja (fryst)2 msk hackad dill (fryst)2 tsk körvel (torkad)1 tsk basilika (torkad)Blanda vatten, vin, crem fraiche och buljongtärning i en kastrull och koka ihop ca 5 min