Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. 150 g fryst bladspenat. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 150 g fryst bladspenat. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Salta och peppra laxen. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut
Färsk bladspenat, strimlad. Det här mina vänner är den godaste laxrätten som finns enligt mig. Min absoluta favorit sen år tillbaka och då lagar jag mycket lax
Förutom laxgratängen så hamnade kokt potatis och en sallad på våra tallrikar, i salladen låg det ytterligare några fynd från kylskåpsrensningen - ruccola, bladspenat och palsternacka
Lägg till sist på laxen och toppa med räkorna. Lax & grönsakstorn2 port. 20g bladspenats. 100 g ugnsbakadlax (eller salmalax om du vill ha laxen rå). 20g bladspenats. 100 g ugnsbakadlax (eller salmalax om du vill ha laxen rå)
Blanda bladspenaten och de rökta räkorna med lite olivolja, citron och havssalt. Tillaga laxen i ugnen så får du ett jämnt och bra resultat samt lite mindre kastruller på spisen
Ugnsbakadlax med smak av citron, het sötpotatis i ugn och en mangochilidressing. Till det en fräsch sallad på bladspenat, sockerärtor, gurka och tomater - everything organic - med en skvätt kokosvinäger på*