Ugnsbakad lax bladspenat recept

Ugnsbakad lax med spenat och citronsås

Ugnsbakad lax med spenat och citronsås

Spenat och pigg citronsås ger laxen mycket smak. Lägg på laxbitarna. 150 g fryst bladspenat. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 150 g fryst bladspenat. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Ugnsbakad lax på spenatbädd

Ugnsbakad lax på spenatbädd

Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Salta och peppra laxen. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar innan den tas ut
Ugnsbakad lax med spenat och parmesan

Ugnsbakad lax med spenat och parmesan

Lax är en otroligt mångsidig råvara, här i en lite ovanlig kombination med spenat och parmesan. Lägg laxfilén på spenaten
Ugnsbakad lax med spenat och vinsås

Ugnsbakad lax med spenat och vinsås

Här kommer ett recept till er som älskar lax. Laxen ugnsbakas i ugnen med ett täcke av lök och spenat, hur enkelt som helst men gott
Ugnsbakad lax med spenatrisotto

Ugnsbakad lax med spenatrisotto

Dela laxen i två portionsbitar och lägg dem på ett ugnsfat med lite olivolja. Servera lax och spenatrisotto på varma tallrikar
Ugnsbakad lax med äpple

Ugnsbakad lax med äpple

Förutom laxgratängen så hamnade kokt potatis och en sallad på våra tallrikar, i salladen låg det ytterligare några fynd från kylskåpsrensningen - ruccola, bladspenat och palsternacka
"Förrättstips: lax & grönsakstorn" och intervall-pass

"Förrättstips: lax & grönsakstorn" och intervall-pass

Lägg till sist på laxen och toppa med räkorna. Lax & grönsakstorn2 port. 20g bladspenats. 100 g ugnsbakadlax (eller salmalax om du vill ha laxen rå). 20g bladspenats. 100 g ugnsbakadlax (eller salmalax om du vill ha laxen rå)
Lax med räkor, saffran & tomat.

Lax med räkor, saffran & tomat.

Den här veckan blir det en ugnsbakadlax, med räkor. Bladspenat. Skär laxen i portionsbitar & lägg i en ugnsfast form
Lax, mangosås och sötpotte

Lax, mangosås och sötpotte

Ugnsbakadlax med smak av citron, het sötpotatis i ugn och en mangochilidressing. Till det en fräsch sallad på bladspenat, sockerärtor, gurka och tomater - everything organic - med en skvätt kokosvinäger på*