MONTERING OCH DEKORATION Kavla ut den vita marsipanen till ett tårtlock i önskad storlek. Blir det marsipan över kan du spara den till dekoration eller använda den vid ett senare tillfälle
Skär den i bitar och lägg dem i en smord, ugnssäker form. RABARBERTÅRTA MED MARSIPAN. Här har vi lagt sockerkokta rabarber i tårtbottnen och täckt med en marsipandeg innan tårtan bakas
Håll koll på flanen så de inte bränns, alla ugnar gräddar ju olika. Spacklad med chokladganache, täckt med ljusrosa marsipan och garnerad med rinnande chokladganache,maränger, färska hallon, macroner, pärlor ,ätbart glitter,och chokladpynt
Har du ingen varmluftsugn så flytta plats på plåtarna med jämna mellanrum. Spritsa fint mönster på ovansidan och dekorera med cocktailbär och varför inte en ros av marsipan
Tänk på att alla ugnar gräddar lite olika. Har inte gjort så många "naked cake" i mina dar men när jag kollade runt på nätet för lite tårtinspiration så var det nästa bara "naked cakes" (alltså tårtor som inte är täckta med marsipan eller sockerpasta) som fångade min uppmärksamhet
Om jag skulle låta honom bestämma så skulle det bli någon tårta med massa marsipan på toppen, han måste, som mig, utvidga sina vyer så jag googlade runt som en dåre och kom över en chokladtårta som jag bara visste att DEN ska jag baka
Ugn. Sugarpste påminner om marsipan och vill du använder du marsipan istället. Sugarpaste kan du handla från nätet eller exempelvis Panduro, det går även bra att använda marsipan
)De är ju dessutom superenkla att baka, kräver ingen ugn och är en bra anledning till att använda dina "kraschade" tårtbottnar/sockerkakor då det behövs sockerkakssmulor i receptet
Marsipan. rosa marsipan. grön marsipan. Kavla ut den vita marsipanen och stryk den lätt över tårtan med lätt hand och börja från toppen och ner mot tårtkanten på tårtbrickan
Sätt ugnen på 220°C. Häll smeten i bakformen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills den är genomgräddad. Tryck ut cirklar i marsipanen på 12 cm i diameter och lägg dem ovanpå varje kaka, gör veck längst ner på marsipanen, så det ser ut som vitt tyg
Marsipanen kan med fördel göras dagen innan. Rosta mandeln i ugnen, 15 minuter i 180˚C. Koka upp bären med honung, låt svalna och blanda med mandelmassan