Härom dagen så bakade jag mina allra första baguetter. Jag har använt mig av en baguetteplåt. Man kan likaväl grädda baguetterna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper
Dela degen i tre bitar och forma bitarna till baguetter med väl mjölade händer. Lägg baguetterna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta, 20 minuter. Grädda mitt i ugnen på 250º i 15 minuter
Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter. Nästa gång ska jag prova att lägga baguetterna på bakstenen i stället för en vanlig plåt, tänker mig att de blir ännu bättre skorpa då
Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
När du vill grädda bröden är det bara att ta upp dem ur frysen, lägga dem på två klädda plåtar och sedan låta dem stå på spisen under tiden ugnen värms upp
Dela upp degen i två delar och skruva till två stora eller fyra mindre baguetter. Sätt ugnen på 210 grader. Lägg dem på bakplåtspapper, snitta dem försiktigt tvärsöver och grädda dem sedan i ugnen i ca 30 minuter för stora baguetter och ca 20 minuter för mindre baguetter
Glutenfria baguetter. Gluten free baguettes. Before you bake it in the oven I suggest you coat it with a blend of water and syrup to bring some color to the baguettes
Grädda mitt i ugnen i c. Forma till baguetter och placera på plåtar. Sätt ugnen på 275 grader. Värm vattnet till 37 grader och smula ner jästen i vattnet
Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter