Värm ugnen till 180 grader.
Lägg bakplåtspapper i en form ( 20 cm x 20 cm ).
Botten
Tillsätt samtliga ingredienser till botten i en stor skål eller matberedare. Kombinera till en grynig massa.
Tryck ut degen i formen så det blir en jämn botten.
Nagga botten med en gaffel och baka sedan i 18 minuter eller tills gyllene. Tänk på att botten stelnar när den kyls.
Fyllningen
alt 1 Värm samtliga ingredienser i en kastrull och vispa på medelvärme tills de smält samman. Låt svalna.
alt2 Mixa samtliga ingredienser till en jämn smet.
Häll eller bred ut fyllningen över botten när den svalnat.
Ställ in i frysen i 30 minuter för att stelna.
Chokladtopping
Smält chokladen över ett vattenbad.
Häll den smälta chokladen över botten och ställ i frysen 20 minuter eller låt stå i kylen tills det är dags att servera.
Låt gärna kakan stå framme i 5-10 minuter innan servering.
Stek baconet eller prosciutton knaprigt, antingen i stekpanna eller i ugn, och strössla över soppan. Soppan är glutenfri, och blir lätt laktosfri med laktosfri grädde
Smaksätt soppan efter tycke och smak – peppar, örter och chiliflakes är några favoriter. Jag serverade soppan tillsammans med ett ostflarn och ett knaprigt svampströssel fick toppa det hela
Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Krämigtoch gott. Så lätt att slänga ihop en sås av det här slaget med det man är sugen på för tillfället och ett bra sätt att få användning av en massa grönsaker
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Rör ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar. I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.