Idag blir det därför mamma Evas lakritstryffel som det bjuds på. Tryffel låter avancerat i mångas öron men faktum är att det är lika lätt som att rulla chokladbollar, bara andra ingredisener, i princip
Doppa en klick tryffel i kakao - så att den inte fastnar i händerna - och rulla till en kula. Delade upp krämen i 2 bunkar där ena var med lakritsmak (tillsätt 1/2 dl krossad turkisk peppar eller ca 1/2 msk lakritspulver i krämen) och en "naturell"
Lakritsgranulat finns inte i alla matbutiker men man kan byta ut det mot lakritspulver, krossad lakritsstång från Apoteket eller (i nödfall) turkisk peppar-godis
Mortla den turkiska pepparn (spara lite till garnering) och blanda i chokladsmeten. Men jag har gjort en chokladtryffel som jag tänkte att jag bara måste spara receptet på och vad kan väl vara bättre än att lägga den här, för då vet jag var det finns
Idag tänkte jag bjuda på ett kål-tillbehör med smak av tryffel. Är man inte förtjust i tryffel eller heller föredrar exempelvis citron eller chili så tror jag det går precis lika bra att byta ut alternativt utesluta
Den här krämiga potatissalladen består av turkisk yoghurt, basilikavinägrett (hemgjord såklart. ), tryffelolja, gul zucchini, färsk basilika, rostade rödbetor och maché
Chokladbräck med turkisk peppar, dulce de leche och hallon. I går var det chokladtryffel med Dulce de leche, lakrits och hallon och idag lyfter jag fram ett par redan publicerade favoriter
Kakan på bilden är "naturell", alltså bara choklad, men man kan ha på rostade nötter, flingsalt, krossad turkisk peppar - eller varför inte lite mintolja i tryffeln