Idag blir det därför mamma Evas lakritstryffel som det bjuds på. Tryffel låter avancerat i mångas öron men faktum är att det är lika lätt som att rulla chokladbollar, bara andra ingredisener, i princip
Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. Jag hade dock önskat lite mer lakritssmak, så öka gärna laktritsmängden lite
Spritsad med marängsmörkräm och garnerad med macarons medsmakavlakrits. Den är gjord på chokladbottnar, fylld med vispad grädde smaksattmedlakritspulver och lite lemoncurde
Tryffelolja. Efter jobbet på fredag bär av det till Malmö över helgen och jag håller tummarna för att vi enas om att detta blir middagen på lördag tillsammans med ett glas vin eller två ♥ Här kommer receptet
RAW FOODBOLLAR MEDSMAKAV CITRON OCH LAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var med och sen är ju citron och lakrits partners in crime liksom
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
Det blir väldigt fint med lite olika färger och de gav också väldigt olika smaker till tryffeln. Choklad och Kolatryffelmed en liten Touch avlakrits och hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.