Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan
Ovanpå browniebotten kommer ett lager med oreos och ovanpå det mjölkchokladganache. Man känner inte så där direkt att det är ett lager med oreos (och cream cheese) men man känner att det är någon väldigt väldigt speciellt och GOTT där som ger tårtan det där lilla extra
Rör ned kakao och vänd ihop chokladsmöret med ägg-grädden. Choklad tryffel kaka a´la After Eighet. Går även bra att smörja en pajform, gärna med löstagbar kant, och "bröa" med mandelmjöl, kokosflingor eller hackade nötter
I lördags var vi bortbjudna och fick en jättegod kycklinggryta med ugnsrostad spetskål till. Det bästa med att bli bortbjuden (förutom det trevliga sällskapet man kommer till förstås…) är att få inspiration till ”ny mat”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.