Finhacka löken, grovriv squashen och skala och grovriv rödbetorna. Jag kikade lite i kylskåpet, vi hade några rödbetor och sedan 1/2 squash som var på gränsen att behövas slängas. Rosa kycklingfärssås med rödbetor, bönor, squash och timjan (4 personer). 1/2 squash. 1-2 dl grädde/creme fraiche/turkisk yoghurt (jag blandade lite av allt haha då vi inte hade 1 hel dl av något). 2 schalottenlökar 1/2 squash 2 medelstora rödbetor. 1-2 dl grädde/creme fraiche/turkisk yoghurt (jag blandade lite av allt haha då vi inte hade 1 hel dl av något)
Även en klick turkisk yoghurt/creme fraiche/keso i soppan är nog gott. Grovriv squash och morot. Fräs vitlök, squash och morot i olja i en kastrull på låg värme i ett par minuter
Vispad grädde eller turkisk yoghurt till. Vegetarisk currykryddad squashgryta. Tillsätt citronsaft, finhackad chili, squash skuren i bitar och de hela rostade nötterna/fröna
Det är bara att blanda rivna morötter och pressad vitlök med turkisk yoghurt. Till två portioner1 liten squash1-2 morötter0,5 röd lök1 vitlöksklyfta1 ägg0,5 dl grahamsmjöl4 soltorkade tomater i olja50 g ost, gärna fetaost och PhiladelphiaRiv squash och morot och hacka löken. 1 liten squash
Knaperstekt bacon och vitlöksyoghurt (turkisk yoghurt + pressad vitlöksklyfta + örtsalt) till. Pressa bort vätska och blanda squashen med övriga ingredienser
Sötpotatis, egenodlad squash och färsk pottis. Jag serverade min bacon explosion med ugnsrostade grönsaker och en god fetadippsås som bestod av 1 pkt mosad fetaost, 1 dl creme fraiche, 2 dl turkisk yoghurt, 1 msk olivolja, 1 msk kräm av soltorkade tomater, salt och peppar. 2 dl turkisk yoghurt
(Marinaden räckte till 1 squash à ca 450g, 1 röd paprika och 4 rödlökar). ca 3 dl avrunnen fil/ yoghurt (se här) alternativt ca 3 dl turkisk yoghurt eller liknande tjock yoghurt. (Marinaden räckte till 1 squash ca 450g, 1 röd paprika och 4 rödlökar). ca 3 dl avrunnen fil/ yoghurt (se här) alternativt ca 3 dl turkisk yoghurt eller liknande tjock yoghurt
Två såser med turkisk yoghurt (såsernas räddare i nöden. Hacka paprika och squash och skiva purjon. Blanda turkisk yoghurt med hackad gurka och hackad färsk mynta