Traudes rödkål
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Traudes rödkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • smör, till stekning
  • 5 äpplen, skalade, hackade
  • 1 gul lök, skalad, hackad
  • 1 kg rödkål, strimlat
  • 3 dl vatten
  • 5 hela nejlikor
  • 3 kryddpepparkorn
  • 2 kalvbuljongtärningar
  • 3 msk ättika, 12 %
  • 5 msk svartvinbärssaft
  • 3 msk honung

Beskrivning

    Smält smör i en kastrull. Häll i äpple och lök i botten av en kastrull. Tillsätt rödkål.

    Slå i 3 dl vatten och kryddnejlika, kryddpeppar, kalvbuljongtärningar, ättika, svartvinbärssaft.

    Koka under lock på svag värme tills kålen blivit mjuk. Smaka av. Om du vill öka sötman, tillsätt honung. Om du vill ha det syrligare, tillsätt ättika.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.